Nytår: Tilbageblik og et kig fremad

31-12-2019 12:40

Astrid Sørensen

Snart banker et nyt år på døren og kalenderen viser inden længe 2020! Derfor er tiden nu kommet til at se tilbage og evaluere det forløbne år, men også til at kigge fremad og sætte nye mål og drømme. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan evaluere året og blive bedre i det næste

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Sæt dig ned og kig tilbage på året, der er gået. Er tingene gået efter planen? Hvad har været godt, og hvad har været knap så godt. Hvordan kan det blive bedre? Når man stiller sig selv disse spørgsmål, bliver man meget bedre, fordi man bliver opmærksom på de gode ting, men også på hvad man kan forbedre. Og kun på den måde kan man blive en dygtigere rytter, underviser, avler mm.

Når man har evalueret det foregående år, skal man til at kigge fremad ved f.eks. at lave nytårsforsæt og sætte nye mål. Sæt nogle realistiske mål og delmål for næste år og lav nogle gode og holdbare nytårsforsæt. Det kan omhandle stævnerelaterede ting, men også bare små hverdagsting eller andet. Det er dig, der bestemmer!

Copyright Ridehesten.com
Her ses jeg sammen med Horns Santos e. Blue Hors Zack/Sandro Hit. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Det er en god ide, at målene er noget, man selv har kontrol over. Derfor nytter det ikke noget, hvis man siger, at ens mål er at vinde 20 røde rosetter: det er ikke op til en selv. Derimod er det noget, man selv kan ændre, hvis ens mål f.eks. er at være mere mentalt klar til stævnerne eller lignende.

Når man laver nytårsforsæt, er det vigtigt at lave nogle forsætter, der ikke bare glider ud i sandet efter den første uge. Mange ender med at ville for meget og ender så i stedet med at droppe det. Derfor er det en god ide at snakke med andre, der kan støtte en med nytårsforsætterne. Derudover, så husk at lave overskuelige forsæt!
Det er bedre at have som forsæt, at man vil lave fysisk tillægstræning ift. Ridning en gang om ugen og så overholde det, end det er at ville lave ekstra træning fem gange om ugen, hvor det så bliver for uoverskueligt, og man i stedet dropper det.

Kom i gang med at få evalueret året og sæt nye mål.
Husk at drømme! Det gør ikke noget, bare du arbejder hårdt for dine drømme!
Hvordan har dit år været, og hvad er dine mål og drømme? Det ved kun du!

Husk at det altid er en god idé at skrive ens mål og nytårsforsætter ned på papir. Så er der større chance for, at man virkelig tager dem til sig og så kan man altid se på papiret, for at få et overblik og delmål og mål. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen