Brækket skulder? Intet problem

14-03-2023 08:35

Charlotte Kusk Berwald

I Montelibretti i Italien har militaryrytter Mia Hastrup taget hul på sæsonen og trods et styrt lykkedes det at få Dannebrog til tops

Copyright Ridehesten.com
Mia Hastrup og Foxfire. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den første uge havde hun et styrt med Continue de Vision e. Contendro I/ Miner's Lamp xx (opdr. Vivan Mary Ryslinge) i stævnets sværeste klasse, CCI4*. Hesten klarede det uden knubs, rytteren pådrog sig en stabil fraktur i venstre skulder. Dette forhindrede dem dog ikke i at stille op i CCI2* og sejre. 
– Vi kom lidt for tæt på nummer ti, en kombination med tre galopspring. Vi kommer kort over B'eren og får fire i stedet for tre, og ja, så skiltes vore veje oppe i luften. Jeg lander direkte på skulderen og tænker i første omgang at det er slaget der gør den ufunktionel og er straks henne ved min hest. Hun ser okay ud og får også ok af dyrlægen, så hun slap med forskrækkelsen, fortæller Mia Hastrup til Ridehesten og fortsætter: – De næste par dage nøjes vi med tur og dressur og så beslutter jeg mig for at få tjekket min arm. På røntgenbillederne kan vi se et brud og på MRI-scanningen kunne de se at tilhæftningerne er ok. Så jeg fik en snak med dem på hjemmefronten, hvorefter vi blev enige om at så længe jeg var smertefri, og det var forsvarligt, red jeg videre. Og så skulle jeg bare lade være med at falde på skulderen igen, men hvad er odds lige for det?

Copyright Ridehesten.com
Mia Hastrup. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Herefter fortsatte Mia Hastrup og red videre. Dog ikke uden betænkeligheder, for det var ikke så let endda at ride med en fraktur i skulderen. 
– Jeg tog hver dag hvor jeg kunne som en bonus. Vi var taget til Italien for at forberede os på nogle af de større opgaver, der ventede i sæsonen og vi fik nogle fine ture. At jeg så tilmed vandt, var en ekstra bonus, slutter Mia. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen