Red sin første jagt for 50 år siden

14-01-2024 07:14

I dag kan Niels Goldschmidt fejre sit 50-års jubilæum som jagtrytter, og han er fortsat aktiv og kalder sig selv "last man standing"

Copyright Ridehesten.com
Niels Goldschmidt og Irish Diamond. Foto: Bent Ursin
Nyheden fortsætter efter annoncen

Netop i denne weekend er det 50 år siden, at Niels Goldschmidt red sin første jagt, og han har redet lige siden - i alt slags vejr. Han var 15 år, da han red sin første jagt, og der regnede og var så koldt, at han ikke kunne skrive sit navn på jagtchecken.

Bente Polack rakte mig sin lommelærke og spurte, om det kunne hjælpe. Der var whisky i flasken, og ja, det hjalp. Jeg kunne skrive mit navn og ride jagten, husker Niels Goldschmidt, Sportsrideklubben.

Han har igennem 50 år som jagtrytter oplevet meget og mødt mange mennesker. Mange er døde hen ad vejen, og det store jagtfelt er efterhånden udskiftet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg red ud med datidens helte, og nu er jeg efterhånden "last man standing", konstaterer Niels Goldschmidt og tilføjer, at ånden i datidens jagttraditioner er bevaret.

Han har igennem jagtridningen oplevet et enormt fællesskab, der rækker langt ud over selve jagterne. Som jagtrytter har man typisk et travlt socialt liv med flere middage blandt jagtvenner hver uge.

Sidste år havde Niels Goldschmidt 50-års jubilæum på konkurrencebanerne som militaryrytter, og nu gælder det samme altså som aktiv jagtrytter. Mange vil forbinde hans navn med hesten Lasse, der var hans tro partner igennem mange år. Lasse lever ikke mere, og i dag hedder Niels Goldschmidts hest Irish Diamond.

Copyright Ridehesten.com
Niels Goldschmidt fotograferet ved Hubertusjagten i 2022. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen