50-års jubilæum som stævnerytter

25-06-2023 12:32

Mille Albinus Hjermitslev

Niels Goldschmidt, der i denne weekend rider landsstævne i military på Skårup Overgård, red for 50 år siden sin første militarykonkurrence

Copyright Ridehesten.com
Niels Goldschmidt ved Hubertusjagt i Dyrehaven i 2022. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er 50 år siden, at jeg startede i Ravnholt Skov. Sådan indleder Niels Goldschmidt, der i denne weekend er til start ved landsstævnet i military på Skårup Overgård. Han og hans datter har netop redet fejlfrit i terrænet, da vi taler med ham. Det er i denne weekend 50 år siden, at han startede sin første militarykonkurrence, og 40 år siden han startede sit første danmarksmesterskab.

Man kan nå meget på en 50 år lang karriere, men med en lille skuffet mine fortæller Niels Goldschmidt: – Jeg er aldrig blevet danmarksmester. Jeg har været så uendeligt tæt på, men så er der gået et eller andet galt.

Det er dog blevet til mange andre præstationer. På samme hest har han redet 11 danmarksmesterskaber, en i trec og 10 i military. Han har også vundet intet mindre end fem hubertusjagter

Copyright Ridehesten.com
Niels Goldschmidt ved Nordisk Mesterskab i military i 2011. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er stadigvæk lige sjovt at konkurrere, fortæller han: – Det er bare skægt. Jeg har stadig nerver og nervøsitet inden jeg rider ind og den spænding og forløsning, når man så kommer i mål.

Denne weekend er han til start på Irish Diamond, en - som navnet afslører - irsk hest, som brækkede benet sidste år. Den er dog allerede godt i gang igen. Hans datter, Frederikke Blixencrone-Møller, er til start på Danglo's Top Elan e. Eminenz/ Mas Media (opdr. Helle Stordal og Ray Harris). 

Selvom Niels Goldschmidt er 65 år og har været aktiv konkurrencerytter i nu 50 år, er han ikke på vej til at stoppe: – Der går mange år endnu, fortæller han. 

Copyright Ridehesten.com
Niels Goldschmidt modtog en kongelig hædring efter Hubertusjagten i Dyrehaven i 2015. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Copyright Ridehesten.com
Niels Goldschmidt ved Hubertusjagt i Dyrehaven i 2022. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner