Rockson holdt hele vejen!

16-10-2015 15:12

I finalen for 4-årige dressurheste henviste en meget veltravende vallak avlshingstene til anden- og tredjepladserne. Rockson og Severo holdt hele vejen

Copyright Ridehesten.com
Rockson og Severo Jurado.

Severo Jurado har redet Rockson, der ejes af opdrætteren Anette Nilausen sammen med Andreas Helgstrand, i knap en uge. Det er ikke lang tid for at lære en hest at kende, inden man skal danne partnerskab i den store arena i Fyn, men dygtige rytter og den ridelige hest har på rekordtid fundet sammen i et iøjnefaldende samarbejde.

I dag blev Rockson e. Blue Hors Rockefeller/ Sorento lidt anspændt, og det gik ud over skridt, som momentvis blev lidt kort-lang og blev beødmt til 7,3. Galoppen bar i starten også præg af lidt spændinger, men så snart hesten løsnede op, blev galoppen mere rund, gennemsprunget og op-ad-bakke. Traven, som er Rocksons varemærke, betegnede dommerne med Bjarne Nielsens stemme som "En rigtig rigtig rigtig dejlig trav". Den vidunderlige trav udløste delkarakterern 9,8. I alt sluttede Rockson og Severo med 8,70, hvilket var nok til sikre parret finalesejren.

Copyright Ridehesten.com
Grand Galaxy Win og Severo Jurado.

Meget tæt på hinanden kom de to avlshingste fra Helgstrand Dressage, Grand Galaxy Win med 8,56 og Goldfinger V.D.T.med 8,54 point. På andenpladsen blev det igen spanske Severo Jurado og denne gang med den smukke, sorte hingst Grand Galaxy Win e. Apache/ Jazz. Her udtalte Bjarne Nielsen på dommerpanelets vegne, at hingsten giver et fantastisk flot billede med stor energi og aktivitet. Han sagde endvidere, at rytteren skal passe på ikke at presse hesten mere end den kan bære og holde takten. Galaxy fik særlig ros for sin trav og galop, mens skridt var knapt taktfast.

Copyright Ridehesten.com
Goldfinger V.D.T. og Betina Jæger.

Om tredjepladsens Goldfinger V.D.T. e. Jazz/ Ferro, det blev redet af Betina Jæger, sagde dommerne, at hesten gik i en lidt trang form og var håndteret lidt for fast. Det gav et ønske om at se hesten bære sig selv bedre og vise sig bedre frem, men samtidig var der også ros til hestens flotte form. Goldfinger fik klassens højeste kapacitetskarakter 8,8, og fik ros for sine grundgangarter med bl.a. 9,5 for galop.

Se klassens resultat HER.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing