Severo tryllebandt Odense

23-10-2016 18:35

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Spørgsmål – masser af spørgsmål. Den nye bedømmelsesmetode der havde sin verdenspræmiere i Odense her til aften, affødte blandt dommerne massere af spørgsmål, fortæller overdommer Susanne Baarup på pressemødet efter præmieoverrækkelsen

Nyheden fortsætter efter annoncen


Det blev en sød sejr til spanske Severo og hans dansepartner Lorenzo e. Lord Loxley. Sammen opnåede det olympiske makkerpar 82,060% i world cup-küren. Publikum var endnu en gang tryllebundet af Severo og Lorenzos flotte kürprogram og klappede dem lystigt op ad midterlinjen.

Selv fortæller Severo om sit program og musikvalg, at han har lavet programmet og musikken i samarbejde med Andreas Helgstrand, men at afslutningsmelodien ’It’s my life’ er hans helt eget valg. Det er sådan han har det – det er hans liv og det er nu eller aldrig.

Svenske Tinne Vilhelmson Silfvén red sig ind på andenpladsen sammen med Paridon Magi e. Don Primero/ Napoleon 625 med 79,555% og udtalte efterfølgende:

- Han var virkelig super og fik sit bedste resultat nogensinde i dag. Jeg var en smule bag musikken, men indhentede det, fortæller hun og tilføjer at hun ved slutningen af året flyver til sit vinterresidens i Wellington, Florida, hvor hun forventer at deltage i flere world cups.

På tredjepladsen blev det, trods lidt pointforvirring undervejs, svenske Rose Mathisen på Zuidenwind 1187 e. Oo Seven/ Jazz.

- Det er ikke kun Zuidenwinds første world cup, men også hans første internationale indendørs Grand Prix, så jeg er meget tilfreds med ham. Nu skal vi arbejde på, at give ham mere indendørserfaring, men han opfyldte virkelig mine forventninger ved dette stævne, sagde Rose.

Mai blev bedste dansker

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bedste danske rytter blev, ligesom i gårsdagens klasse, Mai Tofte Olesen på Rustique e. Heslegård’s Rubin/ Midt-West Ibi-Light. Sammen red de sig ind på en 8. plads med 73,365%.

- Rustique var meget mere vågen i dag og vi havde kun en enkelt lille fejl i 2’erne, men det var ikke galt nok til, at jeg ville finde min joker frem - min livline er nemlig lidt svær og jeg er ikke typen, der satser.

Ny bedømmelsesmetode

Netop den såkaldte ’joker’ var en spændende del af kürprogrammerne, i det at den nye bedømmelsesmetode indebærer, at dommerne på forhånd kender til rytternes programmer. Jokeren giver rytterne mulighed for, at rette op på eventuelle fejl der er hændt undervejs i programmet samt at overraske dommerne.

Overdommer Susanne Baarup fortalte ved pressemødet, at dommerne var vældigt begejstrede for den nye bedømmelsesmetode, men at den selvfølgelig uundgåeligt afføder spørgsmål i forhold til, hvordan man tager forskellige problemstillinger op og bedømmer øvelser, især hvis rytterne fx rider en øvelse den modsatte vej eller lignende. Hun er dog glad for, at have fået afprøvet denne nye metode, inden hun allerede i næste uge drager til Frankrig og skal forsøge sig med den en gang til.

Resultatlister kan ses lige HER

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen