Et værdigt farvel efter 10 år

22-10-2016 23:15

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

J B K – Jens, Bo og Kim takkede af efter 10 år, med et fantastisk show, der indeholdt indslag, der fik publikum gennem hele følelsesregisteret

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Der er nok mange, der ikke ved, hvad de skal lave næste år i efterårsferien, sagde Lars Nørregaard Pedersen og takkede de tre stævnearrangører for deres kæmpe indsat, der igennem intet mindre end ti år har formået at samle samtlige af Danmarks hesteinteresserede mennesker under et tag.

Der var både musikalske indslag fra Xander og Brandon Beal undervejs i showet, men det der overraskede det forventningsfulde publikum mest, var muligvis introduktionen til en helt ny disciplin inden for hestesport… Horseboarding var ikke noget, publikum var bekendte med og først lød det måske lidt til, at man skulle ’planke’ på ryggen hesten – der ventede dog noget helt andet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Horseboarding er et engelsk påfund. En rytter rider – så hurtigt som muligt – rundt på en forhindringsbane, mens en mand (eller kvinde) er hægtet fast i sadlen og står på et slags skateboard bag hesten. Det gælder om at komme først igennem alle forhindringer uden at ramme dem, da det giver strafpoint. Publikum hujede og klappede de fire hold op i tempo, mens spændingen bare steg og steg, jo hurtigere de red og kørte.

Heller ikke i år slap publikum for den hylende morsomme duelspringning – sidste år var det fjordheste, i år var det rideskoleponyer fra Georgia Timmermanns rideskole Vestfyns Rideklub. Der var både danske, svenske, irske og norske ryttere med. Bedst af alt må dog være, at selveste arrangørerne alle sammen var krøbet til hest. Jens Trabjerg og Bo Kristoffersen gjorde særlig noget ud af forestillingen og fik publikum i latterkramper. Det endte med en overraskende sejr til Bo Kristoffersen, trods snyd og humbug undervejs, hvor han forsøgte at snyde på enhver tænkelig måde.

Lorenzo – den flyvende franskmand – var igen i dag at finde i showet. Han fik med sin imponerende flok af 12 frie heste lukket og slukket for en mindeværdig aften. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen