Talentpris til Sille

22-10-2016 22:32

Britt Carlsen

JBK Talentprisen gik i år til en lokal dressurrytter 18-årige Sille Engermann - og hun er nu den sidste i en perlerække af dansk ridetalent, som siden 2008 har modtaget prisen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hun er bare 18 år, men allerede nu en erfaren rytter, som har uddannet flere ponyer og heste. Hun har redet på landsholdet som pony, junior og ungrytter. Hun bor på Fyn og trænes af berider Jon D. Pedersen, så ja, det er en dressurrytter, der her er tale om.
Hun debuterede ved Odense Horse Festival i år i U25 på Grand Prix hesten Darius, som hun selv har redet til og uddannet i sporten. Tag godt imod Sille Engermann, sådan sagde Jens Kronborg bl.a. forud for overrækkelsen af JBK Horse Shows Talentpris.

- Da der blev sagt lokal og 18 år og dressurrytter, så begyndte det at gå op for mig, at det var mig de talte om, fortæller Sille efter prisoverrækkelsen.
Og hvad betyder prisen så for Sille: - Ret meget, mere end jeg egentlig ville tro. Jeg har se mange få prisen, og nu står jeg her selv. Det er en form for anerkendelse for det arbejde man gør med hestene, fortsætter hun. Hun fortæller at de 15.000 kr. som følger med prisen skal bruges til træning. - Eller gives til mine forældre, smiler Sille. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden 2008 er JBK Horse Shows Talentpris blevet uddelt til nogle af dansk ridesports største talenter. Prisen er indstiftet for at hædre og sætte fokus på de unge, talentfulde ryttere herhjemme. Listen over prismodtagere omfatter en perlerække af talenter, som bl.a. omfatter OL-deltager Cathrine Dufour og World Cup finalist Nanna Skodborg Merrald.

Igen i år er sponsor for talentprisen I.S.T Skandinavia ved Merethe Naversted og Morten Jensen. 

Nu er Sille Engermann den sidste i en prominent række ridetalent, som har modtaget JBK Talentprisen genne årerne:  Laura Baaring Kjærgaard (2015), Anne Sophie Gerstorf Sørensen (2014), Kristine Koch Bejtrup (2013), Victoria Vallentin (2012), Anna Zibrandtsen (2011), Cathrine Dufour (2010), Christiane Tetzlaff (2009) og Nanna Skodborg Merrald (2008).

Læs meget mere om Odense Horse Show i november udgaven af magasinet Ridehesten.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald