Hvem er Lucas Porter?

02-11-2016 06:55

Hvem er den unge knægt som vi for alvor lærte at kende ved Odense Horse Show i sidste måned? Bare 19 år er Lucas Porter, som har taget springet fra Florida til Holland for at træne hos Jeroen Dubbeldam

Copyright Ridehesten.com
Publikum så med spænding til da Lucas Porter var med i den store Grand Prix omspringning ved Odense Horse Show

Under Odense Horse Show stødte vi på to meget unge drenge i de høje springklasser, Lucas og Wilton Porter. De tog publikum med storm og begejstring hver gang de var på banen, hvor de sprang som om de aldrig havde lavet andet. Lørdag red Lucas alt hvad rammer og tøj kunne holde i Speed finalen, hvor en nedrivning kostede ham andenpladsen og i den store Grand Prix of Odense med spring på 1.50 cm, red han sig med 4 fejl med i omspringning sammen med ryttere som Rolf-Göran Bengtsson, Gerco Schröder, Marcus Ehning og Jeroen Dubbeldam. 

Copyright Ridehesten.com

Den 19-årige Lucas Porter som oprindeligt er fra Dallas i Texas har  de sidste tre år boet i Flordia indtil han flyttede til Holland for at træne hos europamesteren, verdensmesteren og den olympiskmester, Jeroen Dubbeldam.
- Min familie og jeg følte at for at vi kunne nå vores mål inden for ridningen, så var vi også nødt til at træne med de bedste og for os var det Jeoren fortæller Lucas Porter i et interview med World Of Showjumping. Her fortæller han samtidig at han er et stort konkurrencemenneske, men han også er forstående overfor at han ikke kan vinde hver eneste klasse.

Copyright Ridehesten.com
Wilton Porter var også til start i Grand Prix klassen i Odense, hvor han var mulehår fra omspringningen

Lucas og hans bror blev introduceret til sporten af deres mor og for Porter brødrene spiller deres forældre en stor rolle i deres forsøg på at blive bedre.
- Min mor sprang, så hun introducerede min bror og jeg for sporten. Til at starte med var jeg ikke lige så interessereret som min bror var. Mine forældre er fantastiske: de både motiverer og støtter os og det er jeg virkelig taknemmelig for - uden støttende forældre er det svært.

Efter at have afsluttet skolen i maj tidligere på året, har Lucas haft base i Europa hos Jeroen for at holde fri et år inden han skal starte på Vanderbilt Unversity i efteråret 2017.
- Jeg er heldig at have forældre som har givet mig lov til at holde et års fri før jeg starter på college. Her skal jeg studere noget omkring business og med det håber jeg at kunne bruge det i hesteverdenen. 

Copyright Ridehesten.com
De to Porter drengene ved banegennemgangen i Odense

World Of Showjumping spurgte også lærermesteren Jeroen omkring hans charmerende elev. 
- Lucas er en fyr med massere af talent, det er en rigtig god ting til at starte med. Han er også meget ambitiøs, nogle gange næsten lidt for ambitiøs. Men det er bedre end hvis det havde været omvendt. Han vil gerne nå toppen og hvis du spørger mig, så skal han nok nå det. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen