Schou ligger nr. 5 efter LGCT i Paris

24-06-2024 14:56

Med den prestigefyldte springturnering Longines Global Champions Tour netop afholdt i den franske hovedstad Paris, er vi nu halvvejs igennem turneringen. Danske Andreas Schou ligger stadig godt placeret i den samlede turnering

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou ligger foreløbigt nummer fem i LGCT efter ottende rune i Paris. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard.

I den forgangne weekend blev Longines Global Champions Tour afholdt i Paris, hvor flere af verdens allerbedste springryttere var samlet for at ride den femstjernede turnering. Danske Andreas Schou var ligeledes at finde på startlisterne, denne gang med hestene Lady Corlina e. Casiro I/ Corlensky G og Daily's Beauty Ps e. Diatendro/ Baloubet Du Rouet. 

I fredagens CSI5* 155 cm var Andreas og Lady Corlina på banen for første gang. Her var parret i topform og præsterede en flot fejlfri runde i et skarpt felt, hvilket var nok til at sikre dem sjettepladsen. I holdkonkurrencen, Global Champions League, hvor Andreas Schou rider på holdet Istanbul Warriors, havde holdet desværre en del fejl. Selvom Andreas kvitterede med den fejlfrie runde, endte holdet på samlet 20 fejl. Senere på dagen skulle Andreas og Lady Corlina endnu en gang på banen. Denne gang i 160 cm, hvor parret desværre fik to nedslag. 

I lørdagens 145 cm klasse var det blevet Daily's Beauty Ps tur til at komme på banen. Andreas og den bare 9-årige hoppe havde desværre et enkelt nedslag i første fase, hvilket holdt dem fra omspringningen. I 160 cm samme dag, skulle Lady Corlina igen på banen. Desværre var det ikke parrets dag, og Andreas valgte derfor at trække hoppen fra konkurrencen. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Lady Corlina. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Søndag, og dermed også sidste dag for denne gang i Paris, bød på 145 cm for Andreas og Daily's Beauty Ps. Parret red en flot og sikker fejlfri runde, der var nok til at sikre dem en placering som nummer 10. I holdkonkurrencen var Andreas endnu en gang til start med Lady Corlina, men det blev desværre heller ikke til et prangende resultat i denne klasse. Andreas valgte nemlig at trække hoppen. 

Efter denne afdeling af Longines Global Champions Tour i Paris, ligger Andreas Schou stadig lunt i svinget på den samlede resultatliste af LGCT-turneringen. Efter halvdelen af afdelingerne er redet, ligger han nemlig nummer fem i et stærkt felt, hvor spanske Eduardo Álvarez Aznar lige nu fører turneringen. I holdkonkurrencen ligger Istanbul Warriors, som er det hold, Andreas er en del af, foreløbigt som nummer 9 med 114 point ud af 14 hold på den samlede resultatliste. Holdkonkurrencen føres lige nu af Stockholm Hearts med 162 point. 

Copyright Ridehesten.com
Daily's Beauty Ps under Andreas Schous kone, Jannike West-Schou. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Næste afdeling af den prestigefyldte springturnering bliver afholdt i Sverige, nærmere Stockholm fra den 28.-30. juni. Turneringen løber over 15 destinationer, og Stockholm bliver altså den niende destination. Se de resterende destinationer her.  

Se weekendens resultatlister her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner