Ridelighed i særklasse

12-10-2024 16:48

VIDEO: I finalen for 7-års heste ved Pavo og DRF's championatsfinaler i dressur på Stutteri Ask blev der vist meget veluddannede, talentfulde heste med særdeles høj ridelighed. Lyngbjergs St. Paris og Victoria E. Vallentin stak af fra feltet

Copyright Ridehesten.com
Lyngbjergs St. Paris og Victoria E. Vallentin flankeret af sponsorer, dommere, hesteejer mv. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mette Svare Ehlers og Sabrina Hesselhede stod for bedømmelsen af 7-års finalen i Pavo og DRF's championat for unge dressurheste, der bød på et felt af 10 ekvipager, der var kendetegnet af meget veluddannede og talentfulde heste.

OL-rytterne Cathrine Laudrup-Dufour og Nanna Skodborg Merrald, der i den indledende klasse blev placeret som nr. 3 og 2 og leverede igen i dag to klasseridt, hvor der blev byttet om på placeringsrækkefølgende. Cathrine leverede med den svenskavlede hoppe Zimillione PT2 e. Gammelengårds Zappa/ Fürst Nymphenburg et ridt til 77,571% og blev belønnet med kvalitetskarakter som bl.a. 9,2 for galop og 9,5 for både ridelighed og kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Zimillione PT2 og Cathrine Laudrup-Dufour. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nanna havde avlshingsten Blue Hors Santiano e. Sezuan/ Blue Hors Romanov (opdr. Straight Horse) helt på sin side i dag. Deres programbedømmelse på 76,571% blev suppleret af kvalitetskarakter som 9,0 for galop og 9,5 for både trav og kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Straight Horse Santiano og Nanna Skodborg Merrald. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Endnu engang leverede Victoria E. Vallentin og den tidligere UVM-vinder, Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Paris/ Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Børjesson), et forbilledligt flot ridt og scorede intet mindre end 81,714% for deres program. Intet synes svært for den elegante hoppe, som dommerne belønnede med klassens eneste 10-tal, nemlig for kapacitet. Endvidere gav de karakteren 9,8 for ridelighed, 9,5 for trav og galop samt 9 for skridt. De flotte karakterer blev akkompagneret af kommentarerne leveret af Mette Svare Ehlers:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er en aktiv og spændstig trav, og hvad især gør det rigtigt godt er, at den går med samme kadance, samme aktivitet og skub frem mod hånd, lige gyldig om det er i halvvolter, sidebevægelser, øgninger eller afkortninger. I skridten går den med god energi, overtrædning og brug af ryg, rigtig flot samlet, dog blev den en lille smule spændt i samlet skridt. Galoppen er aktiv med indundergribende bagben, op-ad-bakke og en virkelig god balance og med god evne til at samle sig. Hesten går i en forbilledlig form, arbejder med god løsgjorthed og i flot samling.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatliste.

Hør Victoria fortælle om sit ridt og om fremtiden med Paris:

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner