Uovervindelige Viva Vegas

12-10-2024 14:21

VIDEO: Finaleweekenden ved Pavo og DRF's Championatsfinaler på Stutteri Ask er blevet åbnet af 4-års hestene, der viste stor kvalitetet på tværs af feltet. Ingen kunne dog hamle op med Blue Hors Viva Vegas redet af Nanna Skodborg Merrald

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Viva Vegas og Nanna Skodborg Merrald omgivet dommere, sponsorer og hestens tyske opdrættere. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For første gang har den nye harmonikarakter indgået i vurderingen af de 4-årige heste i et forsøg på at få vigtige parametre som hestens trivsel og ekvipagens harmoni til at tælle direkte med i bedømmelsen. Endnu et tiltag for at tilgodese de 4-årige heste er et nyt program, hvor både sværhedsgraden og ridetiden er nedsat en anelse. Forhåbningen er fra Dansk Ride Forbunds side, at det nye program sammen med harmonikarakteren vil give de unge heste den bedst mulige start på konkurrencelivet.

I finalen for 4-års heste har dommerteamet bestående af Sabrina Hesselhede, Susanne Baarup, Jens Holm Kristensen og Jesper Holst Hansen stået for bedømmelsen af de 22 heste. De lykkedes godt med at få skilt tingene ad, og her blev heste fremvist i en for snæver ramme  ikke højt belønnet.

Copyright Ridehesten.com
Risvangs Melody under Anne-Marie Hosbond. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Højdepunkterne godt fordelt igennem klassen. Allerede i første hold brillerede Risvangs Melody e. Secret/ Everdale (opdr. Linette Fjordback) flot præsenteret af Anne-Marie Hosbond. Dommerne belønnede den smidige og velbalancerede hest med flotte 9,5 for både galop og harmoni og 9,3 for såvel ridelighed som kapacitet. Med 91,5% lagde ekvipagen sig i spidsen og sluttede som nr. 2.

Betina Jæger præsenterede en halvbror den dobbelte UVM-guldvinder Quinn G., den letgående og elegante Kiran G. e. Kremlin/ Fassbinder (opdr. Stutteri G. v/ Helene Geervliet), som udmærkede sig ved en enorm balance og 'bounce' særligt i galop, der blev belønnet med 9,3, mens dommererne gav 9,2 for både ridelighed og kapacitet, og med 89,667% sluttede ekvipagen som nr. 3 i klassen.

Copyright Ridehesten.com
Kiran G. under Betina Jæger. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vinderen af sommerens kvalifikationer såvel som den indledende finaleklasse i torsdags, Blue Hors Viva Vegas e. Viva Gold/ Rock Forever og Nanna Skodborg Merrald, slog ikke overraskende til igen. Om hingsten sagde Susanne Baarup:

Traven er letfodet, aktiv og op-ad-bakke, men vi kunne godt tænke os, den forlængede rammen lidt mere i øgningerne. Vi giver 9,5. Galoppen er rummelig og velbalanceret med god op-ad-bakke-tendens og med fantastisk øgning, omend med lidt uro i overgangen, og vi giver et 10-tal. Skridten er rentaktet med god overtrædning, men den kunne række sig lidt bedre, 9,0. Vi synes, hesten er fremvist i en utrolig flot form og vi giver 9,8 for ridelighed. Det er en superhest til fremtiden.10.

Ekvipagen sluttede med en overlegen samlet score på 96,833% og sikker sejr. Nanna Skodborg Merrald er ikke i tvivl om hingstens kvaliteter. Hør i videoen herunder, hvad hun siger.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatliste.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner