Ridebaner på fjerde etage

08-07-2023 17:42

Birgitte Byrialsen viser rundt på det ridecenter i Kina, hvor hendes elever kæmper om pladser på det kinesiske landshold til Asian Games. Nu på andendagen gælder det Intermediaire I

Copyright Ridehesten.com
Her står Birgitte sammen med to af de unge ryttere samt deres træner, der var ni måneder i Danmark for 20 år siden. Det er fra venstre Zhide, Birgitte, Liang Ruiji og Gao Zixi. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Birgitte Byrialsen har undervist dressurryttere i Kina i 19 år, og hendes ryttere har flere gange vundet det nationale mesterskab og deltaget og vundet medaljer ved Asian Games. Ved Asian Games i 2018 var hun også kinesisk landstræner. De følgende Asiatiske Lege skulle have været afholdt i 2022, men blev på grund af Corona udsat til 2023, og løber således af stablen i september i år. 

Hun er netop hjemvendt efter at have rejst med sit dressurhold, det officielle statslige dressurhold fra Guangdong-provinsen, til det østligste Kina til kvalifikationsrunderne til Asian Games. I dag fortæller hun fra den anden konkurrencedag, som var i lørdags den 1. juli:

Nu har vi overstået de første to dages konkurrencer her i Heilan. Udtagelserne til Asien games går over seks klasser. De første tre blev afviklet til kinesiske mesterskaber for ca. to måneder siden i Guangzhou. Det er altså først, når Intermediaire I Kür er færdig søndag, at vi kender det endelige resultat. 

Den af mine ryttere, som har gjort det bedst indtil nu, er Huang Zuquin. Han førte allerede efter stævnet  i Guangzhou, og nu har han ligget som nummer et og tre i går og et og to i dag. Han fik som første kineser nogensinde til en konkurrence i Kina over 70%  i Prix St. Georges i går, og i dag 71,9 % i Intermediaire I.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag var der også konkurrence for de unge ryttere. Sidste år skulle disse ryttere ride et L-program, men nu og fremover skal de ride M. Det var der så en del, der havde vanskeligheder ved. Klassen blev vundet af en af Huangs ryttere med 66,6%, fortæller Birgitte Byrialsen.

I kvalifikationen til Asian Games er der lørdag blevet konkurreret i Intermediaire l, og de 12 bedste går videre til søndagens Intermediaire l Kür. Birgittes tre elever er videre med deres fem heste.

I videoen nedenfor viser Birgitte rundt i de store forhold på Heilans ridecenter og er bl.a. på besøg på fjerde etage og opdager deroppe en ridehal med fire store ridebaner!

 

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen