DV-hest vinder mesterskaber i USA

05-08-2024 06:12

Et særdeles godt samarbejde er blevet bygget op mellem en ung amerikansk rytter og den Danske Varmblodshest Møllegårdens Sans-Souci. Det førte i dag til en sejr for ekvipagen i det nordamerikanske juniormesterskab

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er næsten ikke noget bedre end at følge med i de danske heste, der får succes i udlandet og derved sætter Dansk Varmblod på verdenskortet. En skøn historie er om den 10-årige DV-hoppe Møllegårdens Sans-Souci e. Sir Donnerhall I/ Sam-Sam (opdr. Lone Christiansen), der for halvandet år siden blev solgt over Atlanten til den dengang 14-årige dressurrytter Virginia Woodcock.

Ekvipagen har i denne weekend redet med i det nordamerikanske mesterskab, der vel bedst kan sammenlignes med Europamesterskabet på vores breddegrader - blot med den forskel, at USA er så stort et land, at det næsten udgør et kontinent i sig selv. Derfor går dysten mellem amerikanske ryttere, der rider for deres hjemregion samt canadiske ryttere. Det har været en enestående weekend for Woodcock og den røde hoppe, der kan rejse hjem med tre guldmedaljer i bagagen. I onsdagens holdmesterskab for juniorerne var det Woodcock, der sammen med sine tre holdkammerater red sejren i hus for deres region, nemlig region 3, som består af stater fra det sydøstlige USA. 

I fredags blev det så tid til det første individuelle juniormesterskab, der blev afviklet i FEI's individuelle juniorprogram; akkurat det samme middelsvære program, som vores juniorer rider herhjemme. Med 71,09% gik sejren fortjent til den ekvipage, der havde et dansk islæt i sig: Nemlig Woodcock og Sans-Souci, der dermed langt overgik deres præstation fra 2023, hvor de ikke var blandt medaljetagere. I søndagens kür-klasse var ekvipagen igen suveræne, og de tog endnu engang sejren med 72,64% for deres musikalske program.

Jeg ønskede virkeligt bare at gøre mit bedste. Jeg følte ikke, at jeg gav alt, jeg kunne i onsdags, så i dag pressede jeg mig selv så meget som muligt, og Sans-Souci blev virkelig hos mig. Jeg er virkelig glad for mit galoparbejde. Galoptraverserne har aldrig været bedre, og alle changementerne var gode og rene. Jeg er så glad for, at hun var med mig i dag, udtalte Woodcock til Eurodressage efter fredagens sejr.

Copyright Ridehesten.com
Der var tre gange guldmedaljer til ekvipagen med det danske islæt. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Uddannet i Danmark
Møllegårdens Sans-Souci er født på det sydvestjyske stutteri Møllegården og blev som tre års købt af dressurrytter- og træner Birgitte Byrialsen, der ejede hoppen frem til 2023. Det blev til flere sejre på MB-niveau, inden Birgitte solgte Sans-Souci gennem den amerikanske GP-rytter, Karen Lipp. Birgitte har mange gange solgt heste til USA og nyder at følge dem. 

Jeg har solgt mange af de heste, jeg har uddannet, gennem Karen, og det er altid gået godt. Det lader til, at hestene trives, og det er blevet til mange flotte resultater med de nye ryttere. Det er en fornøjelse at følge samarbejdet mellem Virginia og Sans-Souci, der lader til at have fundet ind til hinanden, lyder det fra Birgitte over telefonen.

Flere dygtige DV-heste
Også den 13-årige DV-hoppe Holts Le'Mans e. L'espoir/ De Noir (opdr. Kirsten Holt Rasmussen) deltager til det nordamerikanske mesterskab og rides af Ella Fruchterman, der stiller til start blandt U21-rytterne. De blev lørdag nr. 7 med 66,18% i ungrytternes individuelle mesterskab, og gentog 7. pladsen med 69,90% i gårsdagens kür. Hoppen er tidligere blevet redet af den danske berider Mette Svare Ehlers, der uddannede hoppen til Prix St. George-niveau. Ella er desuden også den heldige rytter på Hannah Montana W e. Blue Hors Doolittle/ Sidney (opdr. Henrik Wiborg), som er redet gennem mange år af danske Sanne Svendsen. Du kan læse meget mere om Ella i denne portrætartikel fra 2022.

I kürklassen i U25-mesterskabet tog Christian Simonson sejren på den 13-årige dansk varmblodsvallak Son of a Lady (S.O.A.L.) e. Soreldo/ Welt Hit II (opdr. Trine og Allan Severinsen). De red til hele 73,85% og californiske Christian kunne dermed hænge guldmedaljen om halsen. Valakken blev frem til 2020 redet af Carina Cassøe Krüth med flere sejre på lilleturs-niveau. 

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Ella Fruchterman og Holts Le'Mans. Foto: Privat
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner