Birgitte Byrialsen mod Asian Games

28-06-2023 12:20

Mille Albinus Hjermitslev

Med målet om at kvalificere sig til Asian Games, er Birgitte Byrialsen og hendes dressurhold fra Guangdong-provinsen rejst til det østlige Kina. Læs med for at få en indblik i hendes arbejde, der lige nu foregår i Jiangsuprovinsen

Copyright Ridehesten.com
Birgitte Byrialsen ved Hingstekåring i Herning 2018. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Birgitte Byrialsen og hendes dressurteam, det officielle statslige dressurhold fra Guangdong-provinsen, er rejst til det østligste Kina til kvalificeringsrunderne til Asian Games; den asiatiske pendant til vores OL. Her foregår kvalificeringsrunderne i Jiangsuprovinsen, ca. 100 km i fugleflugtslinje nordvest for havnebyen Shanghai. Stedet kan også nås ved at sejle ca. 100 km op ad den store Yangtze-flod. Her holder et andet af de kinesiske provinshold, Jiangsu Equestrian Team, til.

Birgitte Byrialsen har en baggrund som stutterileder, dressurtræner- og rytter. Hun startede sit arbejde i Kina i 2004. Siden da har hendes ryttere flere gange vundet det nationale mesterskab og deltaget og vundet medaljer ved Asian Games. Blandt andet var hun også kinesisk landstræner ved det forrige Asian Games i 2018.

Se mere fra træningen af dressurholdet fra Guangdong-provinsen i videoen nedenfor. 

Hele området er indrettet som et kæmpemæssigt hestecenter, nærmest en hel by, hvor der dels er klub for ridefolket, Heilan Equestrian Club, men også fritidsforlystelser, museer, udstillinger, shows og hoteller - alt sammen omhandlende hestesport. En slags gigantisk temapark med alt fra professionelle hold til amatører og med muligheder for tilrejsende turister, der vil snuse til ridesporten, se flotte forestillinger, lære om verdens hesteracer, se hvad heste er historisk i Kina, prøve at ride selv og se hvad heste i det hele taget er for nogle dyr.

I videoen nedenfor viser Birgitte Byrialsen rundt på Heilan Equestrian Club. Se blandt andet heste-hårtørrer, heste-vandbad, stald i fire etager og en unik kinesisk skridtmaskine.

Birgitte Byrialsen er på stedet i to uger for at undervise rytterne og for at træne hestene. Blandt andet for at afbøde nogle af de uvaner, der uvægerligt kommer. Holdet har en daglig leder, rytteren Gu Bing, som Birgitte også har uddannet gennem de 20 år, hun har arbejdet ved hjemmebasen i Guangzhou. Gu Bing og de øvrige ryttere har været i Danmark flere gange for at ride undervisning hos Birgitte.

Copyright Ridehesten.com
Turister på Heilan Equestrian Club. Foto: Privat
Fakta
Hestesport i Kina

Hestesport er i vækst i Kina efterhånden som en voksende middel- og overklasse får smag for at lære de vestlige hestesportsdiscipliner; dressur, spring og military. Kina har en række statslige hold i alle disciplinerne. Hestene købes oftest i Europa og know how købes også indtil videre af europæerne. Her er Birgitte Byrialsen en af dem, der underviser kineserne, for at hæve standarden af både heste, ryttere og dommere. 

Se stemningsvideoer fra hesteshow på Heilan Equestrian Club i videoen nedenfor.

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen