Birgitte Byrialsens elever i top

07-07-2023 18:18

Den danske dressurrytter og -træner, Birgitte Byrialsen, er netop hjemvendt fra et stævne med sine kinesiske elever, der har konkurreret om pladserne til Asian Games 2023. Her fortæller Birgitte om første konkurrencedag

Copyright Ridehesten.com
Her kaster en travl Birgitte Byrialsen et blik på sin rytter på konkurrencebanen, inden hun vender om for at hjælpe sine resterende ryttere på opvarmningen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Måske læste du i sidste uge den spændende nyhedsartikel Birgitte Byrialsen mod Asian Games, som for mange vesterlændinge må være lidt af en øjenåbner – og har du ikke læst den, så gør det. Den er fyldt med spændende videoer og billeder fra den kinesiske hesteverden. Kina er en verden til forskel fra Europa, men kineserne har taget ridesporten til sig og rider typisk på europæiske varmblodsheste.

Birgitte er netop hjemvendt efter at have rejst med sit dressurhold, det officielle statslige dressurhold fra Guangdong-provinsen, til det østligste Kina til kvalifikationsrunderne til Asian Games; den asiatiske pendant til vores OL. Her foregik kvalifikationerne i Jiangsuprovinsen, ca. 100 km i fugleflugtslinje nordvest for havnebyen Shanghai. Her holder et andet af de kinesiske provinshold, Jiangsu Equestrian Team, til.

Birgitte Byrialsen, der har en baggrund som dressurrytter og -træner, startede sit arbejde i Kina i 2004. Siden da har hendes ryttere flere gange vundet det nationale mesterskab og deltaget og vundet medaljer ved Asian Games. Blandt andet var hun også kinesisk landstræner ved det forrige Asian Games i 2018.

Optakt til Asian Games

Efter godt en uge med træning og tilretning af hestene, gik kvalifikationsrunderne endelig i gang. Sideløbende afholder man konkurrencen China Cup, som er en national dressurkonkurrence, dog ikke det samme som Kinesiske Mesterskaber, som Birgittes hold for det meste vinder. Så der er altså både kvalifikationen til det store OL-lignende sportsstævne Asian Games og pengepræmier fra China Cup på højkant for rytterne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er i disse tre dage, det afgøres, hvor mange af sine ryttere fra Guangdong-provinsen Birgitte får med på landsholdet, og hvor mange af Kinas øvrige provinser, der får ryttere med på landsholdet.

Når vi når til Asian Games i september skal Birgitte, mens hestene er i karantæne, træne og trimme alle landsholdets ryttere og ekvipager. – Der kan sagtens flyttes procenter i denne sidste træningsfase, som kan sikre Kinas landshold en medalje i Asian Games, fortæller hun.

Fredag var den første konkurrencedag, hvor der i Asian Games-kvalifikationerne konkurreres i Prix St. Georges, og det gik forrygende for Birgittes ryttere, der placerede sig i toppen af feltet anført af den dygtige Huang Zuquin. Han fik som første kineser nogensinde til en konkurrence i Kina over 70%  i Prix St. Georges.

Læg i videoen herunder mærke til den gigantiske ridehal med plads til flere ridebaner. I de kommende nyhedsartikler skal vi se, hvordan hestene rejser i elevator op og ned til stalde og ridebaner. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen