Dennis Fiskers elev har taget guld

28-09-2023 13:34

Trine Askjær-Jørgensen

Qabil Ambak, der bor i Malaysia og træner hos Dennis Fisker i Danmark, har med en sejr i kür netop sikret Malaysia den første guldmedalje i ridesport nogensinde ved Asian Games

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den malaysiske dressurrytter Qabil Ambak bor til dagligt i Malaysia, men har sine heste opstaldet i Danmark, hvor han regelmæssigt træner hos berider Dennis Fisker, hvilket han har gjort de sidste otte år.

Både Qabil og hans træner Dennis er netop nu til Asian Games i Hangzhou, Kina, der er et sportsarrangement, som omfatter 40 forskellige sportsgrene for asiatiske udøvere fra i alt 45 lande. Asian Games arrangeres hvert fjerde år og finder i år sted fra den 23. september til den 8. oktober.

Ambak er til start i den individuelle dressurkonkurrence og rejser med to heste: Napoli TH (SWB) e. Floricello/ Flemmingh, der tidligere har været redet af Pernille Korsgaard, og som er ejet af Per Skjærbæk fra Priess Stutteri, og Rosenstolz e. Rotspon, der er ejet af Ambak selv, og som han også startede Asian Games på for fem år siden. Hesten har tidligere været redet af Dennis Fisker.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Historisk malaysisk guld
Seneste nyt fra Hangzhou er, at Malaysia netop har tilegnet sig sin første ridesportsguldmedalje nogensinde ved de asiatiske lege, idet 43-årige Qabil Ambak sammen med Rosenstolz red sit absolut bedste i dag og løb med sejren i den individuelle Intermediaire I-kürfinale med en score på 75,780%.

Det er omkring 25 år siden, at Ambak vandt sin første Asian Games-medalje, og det er den ottende medalje i alt, han nu har vundet. For fem år siden red han og Rosenstolz sig til sølv i Jakarta Asiad, men i år lykkedes det endelig Qabil at tage medaljen af den allerhøjeste karat. 

Den regerende mester fra Hong Kong, Jacqueline Siu, måtte denne gang nøjes med sølvmedaljen, mens bronzemedaljen gik til Anush Agarwalla, som i tirsdags var med på det guldvindende, indiske hold.

/FEI

Copyright Ridehesten.com
Qabil Ambak og Rosenstolz til vettjek. Foto: FEI/Yong Teck Lim
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen