Dressur med humor

09-03-2018 17:52

Sussi Hjort Hollensted

En helt og aldeles propfyldt hal til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning lagde vægge til Dennis Fisker og Susanne Baarup Christensens clinic om krav og forventninger til pony-, junior-ung, og U25 ryttere. Udover dressur bød clinicen også på humor og pingpong mellem de to eksperter

Copyright Ridehesten.com
Alexander Helgstrand på Jumanji

Dressurdommer Susanne Baarup Christensen og landstræner for junior- og ungryttere, Dennis Fisker kombinerede dressur og humor i en clinic, hvor de fortalte om forventninger og gav gode råd til pony, junior, ung- og U25 ryttere. 

Krav og undervisning
Susanne Baarup fortalte om, hvilke krav der er til de forskellige klasser på de forskellige niveauer. Herefter gav Dennis Fisker rytterne gode råd til, hvordan de kunne forbedre øvelserne. Og der var mange gode råd at hente. Også når øvelserne går galt.
- Lad være med at prøve at redde en øvelse, der går i kludder, når man øver derhjemme. Rid ud af øvelsen, ret hesten ud og prøv igen, lyder det fra Dennis Fisker. 

Ikke bag lod
Susanne Baarup Christensen understregede meget tydeligt, at det giver minuspoint, hvis hesten er bag lod med næsen.
- Det er noget vi lægger meget vægt på. Vi vil ikke se, at de går bag lod med næsen. Det trækker ned, siger hun. 

Alexander vakte begejstring
Begejstringen var stor, da en af deltagerne, juniorrytter Alexander Helgstrand, kom på banen på ponyen, Adriano og red en fri trav. Kun publikums begejstring bevirkede, at Adriano fik en taktfejl og Susanne Baarup Christensen derfor ikke ville give et 10-tal til Alexander Helgstrand.

Se videoen af Alexander Helgstrand her: 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen