Konkurrencen om holdmedaljer - Carina fandt et gear mere

27-07-2021 10:21

Her beretter vi i løbet af i dag tirsdag den 27. juli 2021 om Grand Prix Special-klassen ved OL 2021 i Tokyo, hvor der skal rides om holdmedaljer. Vi opdaterer jævnligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Copyright Ridehesten.com
En del af det danske team. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Vi har allieret os med en sand dressurekspert, nemlig den femstjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der blandt mange store opgaver dømte ved OL 2016 i Rio. Vi vil i løbet af dagen også kunne opdatere med fremragende billeder fra konkurrencerne.

Med al sandsynlighed skal medaljerne fordeles mellem Tyskland, England, Danmark, USA og Holland.

Du kan se hele klassen på Dr.dk, hvor berider Bjarne Nielsen er medkommentator.

Fakta
Foreløbigt holdresultat efter 1. og 2. gruppe
  1.  Tyskland med 5392.5 points
  2. England med 5106.0 points
  3. USA med 5062.5 points
  4. Danmark med 4983.05 points
  5. Holland med 4851.0 points

Hvorfor mangler procenterne? 
Resultatet af holdkonkurrencen regnes sammen via points og for at gøre det mest overskueligt at se hvordan holdene ligger i forhold til hinanden, er det besluttet at resultaterne i dag vises i points og ikke procent. Dog kan man selv udregne procent ved at tage rytterens samlede points, dividere det med 7, gange med 100 og dividere med 470.

Fakta
Procenter i Grand Prix Special

1. gruppe
Kl. 10:00 Severo Jurado Lopez/ESP - Fendi T - 70,15%
Kl. 10:10 Maria Caetano/POR - Fenix de Tineo - 68,69%
Kl. 10:20 Antonia Ramel/SWE - Brother de Jeu - 67,44%
Kl. 10:30 Marlies van Baalen/NED - Go Legend - 71.20%
Kl. 10:40 Adrienne Lyle/USA - Salvino - 76,10%
Kl. 10:50 Nanna S. Merrald/DEN - Zack - 74,20%
Kl. 11:00 Carl Hester/GBR - En Vogue - 78,34%
Kl. 11:10 Dorothee Schneider/GER - Showtime FRH - 80,21%

2. gruppe
Kl. 11:35 Jose Antonio Garcia Mena/ESP - Divina Royal - 73,75%
Kl. 11:45 Joao Miguel Torrao/POR - Equador - 68,29%
Kl. 11:55 Juliette Ramel/SWE - Buriel K.H. - 75,71%
Kl. 12:05 Hans Peter Minderhoud/NED - Dream Boy - 76,13%
Kl. 12:15 Steffen Peters/USA - Suppenkasper - 77,76%.
Kl. 12:25 Carina Cassøe Krüth/DEN - Heiline's Danciera - 77,14%
Kl. 12:35 Charlotte Fry/GBR - Everdale - 76,85%
Kl. 12:45 Isabell Werth/GER - Bella Rose

Følg resultaterne HER.

SENESTE OPDATERING:

Kl. 13.15
Som de sidste to ryttere i denne afdeling red engelske Charlotte Fry med KWPN-hingsten Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro på banen efter Carina. Der indsneg sig lidt fejl for den 25-årige rytter og hingsten som er ejet af den danske dressurrytter og -træner Anne van Olst. Den 52-årige tyske rytter, Isabell Werth og 17-årige hoppe Bella Rose dansede igen i dag i piaff-turen, som blev belønnet med 83,29%.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Det kunne vi jo gode lide. Det eneste man kan kritisere, er skridten som tæller i negativ retning. Men hoppen har så meget kvalitet og den stod flot i formen også var hendes øgninger også bedre i dag. Highligt var helt klart piaff-passage og overgangene.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 12. 35
SIKKE et program fra fødselsdagsbarnet, Carina Cassøe Krüth og den 10-årige DV-hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro, som dommerne belønnede med 77,14%. Passage i verdensklasse og bedre piaff end i søndags blev i den grad belønnet, eneste men, var at Carina fik lavet 11 etterchangementer i stedet for 9 op ad midten. Susanne Baarup kommenterer:

– De få fejl som Carina får betyder at hun ikke går forbi Suppenkasper, men kun bliver lige bag ved. Det var ærgerligt at hun får 11 ettere i stedet for 9, men der var stadig et utroligt flot program, som der ikke var mange fingre at sætte på. Meget udtryksfuld passage og piaff samt bedre piaff end i Grand Prix'en, 

Efterfølgende fangede DRTV Carina til en kort kommentar: 
– Jeg er faktisk glad og lettet, jeg havde glædet mig til at komme i gang og til at ride turen. Det gik i bund og grund rigtig godt, Danse laver lidt unghestefejl i 1'erne, det havde hun måske ikke behøvet, men det tilgiver jeg hende for, grinte Carina. Alt andet var som ønsket og jeg synes elv at jeg red røven ud af bukserne, jeg fik i hvert fald varmen.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 12.23
Den anden gruppe er nu godt i gang og her er både Sverige, Holland og USA kommet rigtig godt fra start. Hollandske Hans Peter Minderhoud og avlshingsten Dream Boy e. Vivaldi/ Ferro viste et noget mere harmonisk ridt i dag, hvor hingsten var fremvist i et noget bedre tempo end forleden og de blev belønnet med 76,13%. Herefter fulgte 56-årige Steffen Peters fra USA med den 13-årige KWPN-vallak Suppenkasper e. Spielberg/ Krack C. Parret red snor lige gennem hele programmet og formåede at ride uden ene eneste fejl, som dommerne bedømte til 77,76%.

Kl. 11.20
Den tyske toprytter Dorothee Schneider red med sin tophest Showtime FRH som den sidste ekvipage i første afdeling. I Grand Prixen var hesten ikke helt i topform, men i dagens Special havde fandt de melodien noget bedre. 

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Det var et utrolig flot ridt, hvor hendes passage virkelig var highligt. Den er ligesom den står skrevet i lærebogen, taktfast med god løft og bæring. Det eneste udfald var da Showtime springer i galop i overgangen fra passage til fri trav, ellers var der intet at komme efter.

Kl. 11.00
27-årige danske Nanna Skodborg Merrald og den 17-årige avlshingst Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz har netop været på banen og opnået 74,20%. Susanne Baarup kommenterer:

– Det var jo et utrolig flot ridt, som var meget veldisponeret. Der er et par steder hvor Zack bliver lidt stærk og så får hun startet sine traverser knapt så korrekt. Til gengæld var piaff-turen i dag meget bedre, for de var gode og på stedet samt store flotte changementserier. Alt i alt en super præstation, hvor hun som fortjent, fik flere procenter end i Grand Prixen.

DR fik efterfølgende et interview med en meget glad Nanna som fortalte følgende:
– Jeg er godt tilfreds og lidt lettet over at jeg nu har redet. Gennem programmet fik jeg ligeså stillet hentet points, selvom jeg var lidt forsigtigt nogle steder, for at være på den sikre side. Men ingen store fejl, så det er jeg meget tilfreds med. Vi drømmer helt sikkert om den medalje, men nu på fokus være på hver enkelt rytter.

Kl. 10:50
Det er med stor sandsynlighed USA som vil true de danske ryttere i forhold til en evt. bronzemedalje. Adrienne Lyle og 14-årige Salvino e. Sandro Hit/ Donnerhall har netop redet og opnået 76,1%

Kl. 10:20
Spanske Severo Jurado Lopez, der bor i Danmark, var første rytter på banen med Fendi T havde han en noget bedre tur end forleden i Grand Prix. 70,15% blev han belønnet med.

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og Fendi T. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

I den sidste gruppe, hvor bl.a. Cathrine Dufour, Charlotte Dujardin og Jessica von Bredow-Werndl rider, kommer starttidspunkter først i pausen, da det foreløbige resultat efter de to første grupper afgør rækkefølgen. Så snart at den sidste del af startlisten er offentliggjort, vil vi selvfølgelig bringe det her på Rideheste.com

Samtlige starttider findes i denne oversigt, hvor du finder direkte link til starttiderne og holdoversigten.

Fakta
Fakta om Susanne Baarup Christensen
  • Ved siden af arbejdet som sportskoordinator i Dansk Ride Forbund, er Susanne international 5* dressurdommer og hun dømte bla. ved OL i Rio.
  • Hun er selv aktiv dressurrytter, og hun startede som national dressurdommer i 1977. I 2000 blev hun udnævnt til international dommer, og herfra er det bare gået opad.
  • Susanne har bl.a. dømt OL, EM, World Cup-finale og et hav af World Cup-kvalifikationer, internationale ungdomsmesterskaber og været President for Ground Jury ved verdensmesterskaberne for ungheste.
Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen kommenterer ridtene fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com

Læs også

OL-springheste i toppen af WBFSH's rangliste

21-09-2021 18:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Den seneste opgørelse af World Breeding Federation for Sport Horses rangliste for springhesteavlere har avlerne til tre nylige OL-medaljetagere i toppen og øverst er det avleren til King Edward, der vandt holdguld med Henrik von Eckermann

Dansk avler 7'er på WBFSH's rangliste for dressuravlere

21-09-2021 09:56, af Annika Knudsen Lorentsen

Den bedste danskavlede hest på den nyligt opgjorte rangliste fra World Breeding Federation of Sport Horses over dressuravlere er Dansk Varmblodshoppen Heiline's Danciera, som er avlet af danske Stald Heiline. Avlerne er placeret på en fornem 7. plads for deres præstation som avlere af hoppen, der blandt andet har gået OL med Carina Cassøe Krüth i år

Ingen doping blandt OL-ryttere og heste i Tokyo

15-09-2021 09:54, af Annika Knudsen Lorentsen

Det er nu klarlagt, at alle dopingprøver blandt OL-ryttere og heste er kommet tilbage negative, det meddeler FEI i en pressemeddelelse

Russisk dressurhold til OL under neutralt flag

12-12-2019 13:36, af Camilla Tiefensee Schrøder

Selvom Rusland er blevet udelukket fra internationale sportsbegivenheder de næste fire år pga. organiseret dopingfusk, vil et hold af tre russiske dressurryttere få lov til at deltage ved OL i Tokyo. Rytterne må dog ikke ride under det russiske flag, og de skal gennemgå særlige dopingprøver inden konkurrencen

Stærkt tysk OL hold klar til Tokyo

27-06-2021 17:10, af Annika Knudsen Lorentsen

Nu er det tyske OL-hold officielt, og det bliver fire stærke kvinder, der tager turen til Tokyo for at repræsentere en af forhåndsfavoritterne til en medalje af fin karat

Stort økonomisk rygstød til OL-atleter

17-07-2018 11:47, af Thomas Bach Jensen

Team Danmark | En række af Danmarks dygtigste atleter får et stort økonomisk rygstød frem mod OL i Tokyo i 2020. I alt 12 millioner kroner er på vej i direkte økonomisk støtte, som skal hjælpe atleternes hverdagsøkonomi og dermed fastholde dem i sportens verden

Sådan foregår OL i springning i Tokyo

02-08-2021 06:29, af Annika Knudsen Lorentsen

Ligesom i de andre ridesportsdiscipliner, er formatet for springningen i Tokyo anderledes, end det vi er vant til fra tidligere OL. Derfor får I her en guide til, hvor OL i springning rent faktisk kommer til at foregå

Er der svindlet med OL-kvalifikationerne?

28-01-2020 15:06, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter sigende undersøger FEI tvivlsspørgsmålet der opstået i forbindelse med en række springrytteres kvalifikation til OL i Tokyo. Flere af de kvalifikationsgivende resultater for nogle nationer er opnået ved stævner som er arrangeret i sidste øjeblik og med meget få deltagere, og det mener flere er mistænkeligt

De danske PL heste på vej hjem

02-09-2021 11:21, af Christine Krogh Frausing

De danske PL heste er på vej hjem, og inden længe følger rytterne efter. Få her en opsummering af PL i Tokyo

Paradressur har kvalificeret et hold til PL i Tokyo

01-02-2020 16:10, af Camilla Tiefensee Schrøder

Efter afslutning på team-testen i Genemuiden i Holland, er det nu officielt, at Danmark har kvalificeret et hold i paradressur til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Trine Askjær-Jørgensen

Trine Askjær-Jørgensen
20 24 29 28
taj@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Næsten alt udstyr stjålet hos Dressurstald Willum Thomsen

17-09-2021 13:01, af Annika Knudsen Lorentsen

I morges var det en realitet, at alle sadler og en stor mængde andet kvalitetsudstyr var blevet stjålet fra sadelrummene hos Rune Willum og Joachim Chr. Thomsen ved Hårlev på Sjælland. Det er ikke nemt at drive en stald uden udstyr og derfor håber de, at det er muligt at finde frem til noget af udstyret ved at dele historien her på ridehesten.com

Dressurhingsten Suarez er solgt og kastreret

20-09-2021 13:46, af Thomas Bach Jensen

Den 6-årige Sezuan-søn Suarez fra Helgstrand Dressage er efter en succesfuld UVM-deltagelse med berider Mette Sejbjerg Jensen solgt til dressurrytter Signe Kirk Kristiansen

Little Rock er her ikke mere

21-09-2021 15:47, af Annika Knudsen Lorentsen

Little Rock, som for år tilbage gik World Cup og Nations Cups med Carsten Ganderup, og som de senere år har været aktiv i sporten med ungrytter Kamilla Ladefoged Rasmussen, er blevet aflivet i en alder af 20 år

To gange årets bedste dressurføl debuterer i MA

18-09-2021 06:32, af Thomas Bach Jensen

Ved Dansk Varmblods Eliteskue i 2012 hed årets dressurbetonede hoppeføl JJ Filippa, mens årets dressurbetonede hingsteføl var Tailormade Attraction. I dag skal de to debutere sammen i MA ved Kirstinelund Sportsrideklubs C-stævne

Søgaards tophest Slæbækgård's Santino solgt til USA

17-09-2021 09:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter 12 år som ejer af Slæbækgård's Santino, har Michael Søgaard solgt den velgående Dansk Varmblodshest, som han blandt andet har deltaget ved UVM på og blevet topplaceret ved DM med flere gange

Flotte priser på Følauktion Nord-Syd (video)

18-09-2021 22:22, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Som altid er der en rigtig dejlig stemning ved Dansk Varmblods reigonale auktion, Følauktion Nord-Syd, der i aften er afholdt på Vestbirk Ridecenter. Nordentoft Equestrian har købt to føl til 100.000 og 105.000 kr.

Politiet efterforsker sager om skamfering af heste

17-09-2021 12:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Hele fem episoder har politiet kendskab til, hvor heste er blevet mishandlet på deres folde nord for Randers i området ved den lille by Mejlby. Politiet efterforsker nu sagen, hvor altså flere hesteejere har opdaget, at deres heste er blevet skåret med skarpe genstande

Werths Weihegold bliver snart pensioneret fra sporten

17-09-2021 11:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Ejeren af Isabell Werths mesterskabshest Weihegold har bekræftet, at hoppen, som har et utal af sejre bag sig, bliver pensioneret enten i slutningen af dette år eller efter World Cup-finalen 2022

Samme gerningsmand bag mishandlingssagerne i Holbæk

17-09-2021 15:47, af Annika Knudsen Lorentsen

For nogle uger siden kom det frem, at politiet havde anholdt og sigtet en mand i sagen om mishandling af hesten Flo fra Holbæk Rideklub. Nu sigter politiet den samme mand i sagen om fjordhesten Carli, der blev mishandlet så groft, at den måtte aflives tilbage i 2020, også på Holbæk Rideklub. Det skriver Politiet i en pressemeddelelse

Dansk avler 7'er på WBFSH's rangliste for dressuravlere

21-09-2021 09:56, af Annika Knudsen Lorentsen

Den bedste danskavlede hest på den nyligt opgjorte rangliste fra World Breeding Federation of Sport Horses over dressuravlere er Dansk Varmblodshoppen Heiline's Danciera, som er avlet af danske Stald Heiline. Avlerne er placeret på en fornem 7. plads for deres præstation som avlere af hoppen, der blandt andet har gået OL med Carina Cassøe Krüth i år