Konkurrencen om holdmedaljer - Carina fandt et gear mere

27-07-2021 10:21

Her beretter vi i løbet af i dag tirsdag den 27. juli 2021 om Grand Prix Special-klassen ved OL 2021 i Tokyo, hvor der skal rides om holdmedaljer. Vi opdaterer jævnligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Copyright Ridehesten.com
En del af det danske team. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Vi har allieret os med en sand dressurekspert, nemlig den femstjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der blandt mange store opgaver dømte ved OL 2016 i Rio. Vi vil i løbet af dagen også kunne opdatere med fremragende billeder fra konkurrencerne.

Med al sandsynlighed skal medaljerne fordeles mellem Tyskland, England, Danmark, USA og Holland.

Du kan se hele klassen på Dr.dk, hvor berider Bjarne Nielsen er medkommentator.

Fakta
Foreløbigt holdresultat efter 1. og 2. gruppe
  1.  Tyskland med 5392.5 points
  2. England med 5106.0 points
  3. USA med 5062.5 points
  4. Danmark med 4983.05 points
  5. Holland med 4851.0 points

Hvorfor mangler procenterne? 
Resultatet af holdkonkurrencen regnes sammen via points og for at gøre det mest overskueligt at se hvordan holdene ligger i forhold til hinanden, er det besluttet at resultaterne i dag vises i points og ikke procent. Dog kan man selv udregne procent ved at tage rytterens samlede points, dividere det med 7, gange med 100 og dividere med 470.

Fakta
Procenter i Grand Prix Special

1. gruppe
Kl. 10:00 Severo Jurado Lopez/ESP - Fendi T - 70,15%
Kl. 10:10 Maria Caetano/POR - Fenix de Tineo - 68,69%
Kl. 10:20 Antonia Ramel/SWE - Brother de Jeu - 67,44%
Kl. 10:30 Marlies van Baalen/NED - Go Legend - 71.20%
Kl. 10:40 Adrienne Lyle/USA - Salvino - 76,10%
Kl. 10:50 Nanna S. Merrald/DEN - Zack - 74,20%
Kl. 11:00 Carl Hester/GBR - En Vogue - 78,34%
Kl. 11:10 Dorothee Schneider/GER - Showtime FRH - 80,21%

2. gruppe
Kl. 11:35 Jose Antonio Garcia Mena/ESP - Divina Royal - 73,75%
Kl. 11:45 Joao Miguel Torrao/POR - Equador - 68,29%
Kl. 11:55 Juliette Ramel/SWE - Buriel K.H. - 75,71%
Kl. 12:05 Hans Peter Minderhoud/NED - Dream Boy - 76,13%
Kl. 12:15 Steffen Peters/USA - Suppenkasper - 77,76%.
Kl. 12:25 Carina Cassøe Krüth/DEN - Heiline's Danciera - 77,14%
Kl. 12:35 Charlotte Fry/GBR - Everdale - 76,85%
Kl. 12:45 Isabell Werth/GER - Bella Rose

Følg resultaterne HER.

SENESTE OPDATERING:

Kl. 13.15
Som de sidste to ryttere i denne afdeling red engelske Charlotte Fry med KWPN-hingsten Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro på banen efter Carina. Der indsneg sig lidt fejl for den 25-årige rytter og hingsten som er ejet af den danske dressurrytter og -træner Anne van Olst. Den 52-årige tyske rytter, Isabell Werth og 17-årige hoppe Bella Rose dansede igen i dag i piaff-turen, som blev belønnet med 83,29%.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Det kunne vi jo gode lide. Det eneste man kan kritisere, er skridten som tæller i negativ retning. Men hoppen har så meget kvalitet og den stod flot i formen også var hendes øgninger også bedre i dag. Highligt var helt klart piaff-passage og overgangene.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 12. 35
SIKKE et program fra fødselsdagsbarnet, Carina Cassøe Krüth og den 10-årige DV-hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro, som dommerne belønnede med 77,14%. Passage i verdensklasse og bedre piaff end i søndags blev i den grad belønnet, eneste men, var at Carina fik lavet 11 etterchangementer i stedet for 9 op ad midten. Susanne Baarup kommenterer:

– De få fejl som Carina får betyder at hun ikke går forbi Suppenkasper, men kun bliver lige bag ved. Det var ærgerligt at hun får 11 ettere i stedet for 9, men der var stadig et utroligt flot program, som der ikke var mange fingre at sætte på. Meget udtryksfuld passage og piaff samt bedre piaff end i Grand Prix'en, 

Efterfølgende fangede DRTV Carina til en kort kommentar: 
– Jeg er faktisk glad og lettet, jeg havde glædet mig til at komme i gang og til at ride turen. Det gik i bund og grund rigtig godt, Danse laver lidt unghestefejl i 1'erne, det havde hun måske ikke behøvet, men det tilgiver jeg hende for, grinte Carina. Alt andet var som ønsket og jeg synes elv at jeg red røven ud af bukserne, jeg fik i hvert fald varmen.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 12.23
Den anden gruppe er nu godt i gang og her er både Sverige, Holland og USA kommet rigtig godt fra start. Hollandske Hans Peter Minderhoud og avlshingsten Dream Boy e. Vivaldi/ Ferro viste et noget mere harmonisk ridt i dag, hvor hingsten var fremvist i et noget bedre tempo end forleden og de blev belønnet med 76,13%. Herefter fulgte 56-årige Steffen Peters fra USA med den 13-årige KWPN-vallak Suppenkasper e. Spielberg/ Krack C. Parret red snor lige gennem hele programmet og formåede at ride uden ene eneste fejl, som dommerne bedømte til 77,76%.

Kl. 11.20
Den tyske toprytter Dorothee Schneider red med sin tophest Showtime FRH som den sidste ekvipage i første afdeling. I Grand Prixen var hesten ikke helt i topform, men i dagens Special havde fandt de melodien noget bedre. 

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Det var et utrolig flot ridt, hvor hendes passage virkelig var highligt. Den er ligesom den står skrevet i lærebogen, taktfast med god løft og bæring. Det eneste udfald var da Showtime springer i galop i overgangen fra passage til fri trav, ellers var der intet at komme efter.

Kl. 11.00
27-årige danske Nanna Skodborg Merrald og den 17-årige avlshingst Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz har netop været på banen og opnået 74,20%. Susanne Baarup kommenterer:

– Det var jo et utrolig flot ridt, som var meget veldisponeret. Der er et par steder hvor Zack bliver lidt stærk og så får hun startet sine traverser knapt så korrekt. Til gengæld var piaff-turen i dag meget bedre, for de var gode og på stedet samt store flotte changementserier. Alt i alt en super præstation, hvor hun som fortjent, fik flere procenter end i Grand Prixen.

DR fik efterfølgende et interview med en meget glad Nanna som fortalte følgende:
– Jeg er godt tilfreds og lidt lettet over at jeg nu har redet. Gennem programmet fik jeg ligeså stillet hentet points, selvom jeg var lidt forsigtigt nogle steder, for at være på den sikre side. Men ingen store fejl, så det er jeg meget tilfreds med. Vi drømmer helt sikkert om den medalje, men nu på fokus være på hver enkelt rytter.

Kl. 10:50
Det er med stor sandsynlighed USA som vil true de danske ryttere i forhold til en evt. bronzemedalje. Adrienne Lyle og 14-årige Salvino e. Sandro Hit/ Donnerhall har netop redet og opnået 76,1%

Kl. 10:20
Spanske Severo Jurado Lopez, der bor i Danmark, var første rytter på banen med Fendi T havde han en noget bedre tur end forleden i Grand Prix. 70,15% blev han belønnet med.

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og Fendi T. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

I den sidste gruppe, hvor bl.a. Cathrine Dufour, Charlotte Dujardin og Jessica von Bredow-Werndl rider, kommer starttidspunkter først i pausen, da det foreløbige resultat efter de to første grupper afgør rækkefølgen. Så snart at den sidste del af startlisten er offentliggjort, vil vi selvfølgelig bringe det her på Rideheste.com

Samtlige starttider findes i denne oversigt, hvor du finder direkte link til starttiderne og holdoversigten.

Fakta
Fakta om Susanne Baarup Christensen
  • Ved siden af arbejdet som sportskoordinator i Dansk Ride Forbund, er Susanne international 5* dressurdommer og hun dømte bla. ved OL i Rio.
  • Hun er selv aktiv dressurrytter, og hun startede som national dressurdommer i 1977. I 2000 blev hun udnævnt til international dommer, og herfra er det bare gået opad.
  • Susanne har bl.a. dømt OL, EM, World Cup-finale og et hav af World Cup-kvalifikationer, internationale ungdomsmesterskaber og været President for Ground Jury ved verdensmesterskaberne for ungheste.
Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen kommenterer ridtene fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com

Læs også

Svensk OL-guldhold hædret ved svensk sportsgalla

18-01-2022 16:03, af Annika Knudsen Lorentsen

Ved det svenske sportsgalla, som blev afholdt i går, blev det svenske OL-guldhold hædret med hele to priser, og det var dermed en historisk dag for svensk ridesport

Ridning ved OL er igen et diskussionsemne

15-01-2022 19:03, af Christine Krogh Frausing

Dyrevelfærdsorganisationen PETA (People for the Ethical Treatment Of Animals), har endnu en gang anmodet den Internationale Olympiske Komité om at ridning bliver taget af programmet ved OL

Ludger Beerbaum afviser anklager om mishandling

12-01-2022 15:13, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den tyske topspringrytter og tidligere OL-guldvinder Ludger Beerbaum er havnet i en sand skandale efter mediet RTL har offentliggjort video med anklager om, at han bruger barring i træningen. Ludger Beerbaum kalder materialet for forkert og æreskrænkende. FEI tager stor afstand til træningsmetoden fra videoen, og det tyske rideforbund er gået ind i sagen

Millionstøtte til ekstra år med OL-forberedelser

06-07-2020 15:31, af Annika Knudsen Lorentsen

50 atleter fra 12 forskellige forbund får i alt 8 millioner kroner i direkte økonomisk støtte, der skal hjælpe atleternes hverdagsøkonomi under et ekstra år med OL-forberedelser efter udskydelsen af OL i Tokyo

DR er klar til at sende springning alle dagene

03-08-2021 07:20, af Kristine Ulsø Olsen

Det er blevet tid til at springrytterne skal i aktion ved OL i Tokyo og for dem som gerne vil følge det på tætteste hold, er der rig mulighed for det når DR sender ridebanespringning samtlige dage i denne uge

Danmark vinder holdkonkurrencen

28-04-2019 11:43, af Cecilia Lindahl

De danske pararyttere rider denne weekend om værdifulde point, der senere skal sikre en billet til PL i Tokyo 2020, og der har været store forventninger til ekvipagerne, som vandt holdkonkurrencen

Sodashi – det hvide lyn fra Japan (video)

15-04-2021 10:45, af Thomas Bach Jensen

I japan kniber det for alle galopheste med at følge med den hvide hoppe Sodashi, der foreløbigt er ubesejret

Her er de danske ryttere der skal ride OL

25-06-2021 09:02, af Kristine Ulsø Olsen

Med kun 28 dage til OL er spændingen endelig blevet udløst, da der nu er sat navne på de ryttere og heste, der skal kæmpe om danske medaljer i hhv. dressur, springning og military ved de olympiske lege i Tokyo

Finsk dressurrytter styrer mod OL på DV-hest

13-12-2019 06:41, af Camilla Tiefensee Schrøder

Den finske landsholdsrytter Henri Ruoste har haft en flot sæson med den 11-årige DV-vallak Rossetti, som han bl.a. deltog ved EM i Rotterdam med, og ekvipagen er nu godt på vej mod at sikre sig en kvalifikation til OL i Tokyo

OL bør ændres mener IDRC

16-10-2021 11:28, af Christine Krogh Frausing

Det seneste OL i Tokyo har vakt interesse, og særligt måden at afvikle dressurkonkurrencerne på, mener The International Dressage Riders’ Club bør revurderes

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Christine Krogh Frausing

Christine Krogh Frausing
Skribent
53 20 02 00
ckf@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Jørgen Hallundbæk er død

Opfinderen, iværksætteren, forretningsmanden og hestemanden, Jørgen Hallundbæk, som sammen med sin familie har begået sig i dansk og international hestesport, er død

Grand Galaxy Win er blevet kastreret

18-01-2022 10:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Charlotte Jorsts Grand Galaxy Win, som tidligere har konkurreret i Danmark under Severo Jurado Lopez og som er kåret i Dansk Varmblod, er blevet kastreret 

Helgstrands Lollipop tilbage under engelsk rytter

13-01-2022 18:25, af Thomas Bach Jensen

Marianne Helgstrands tidligere Grand Prix-hest Lollipop er solgt til England, hvor han ved stævnet i Vale View skal starte i denne weekend med sin nye rytter Leah Beckett

Katrinelund nytænker i salg af heste

15-01-2022 12:03, af Christine Krogh Frausing

Katrinelund har stor efterspørgsel fra udenlandske kunder, og da man som køber fra udlandet kan have svært ved at gennemskue om salgsvideoen er redigeret til sælgers fordel, har Katrinelund nu nytænkt en mere troværdig salgsprocess

Hingstekåringen 2022 i Herning bliver gennemført

14-01-2022 10:10, af Thomas Bach Jensen

På baggrund af udviklingen i covid-19-pandemien og de seneste, klare udmeldinger fra sundhedsmyndighederne og regeringen om åbning af messer og kulturarrangementer fra 1. februar forventer Dansk Varmblod at gennemføre Hingstekåringen 2022 i Herning helt som planlagt

Melissa Fobian: – Jeg valgte at gå all in

15-01-2022 15:17, af Christine Krogh Frausing

I Skævinge er Melissa vokset op på hendes forældres gård, hvorfra hendes ridekarriere startede. Siden er hun flyttet til Jylland, hvor hun forsøger at drive en forretning med køb, salg og ridning af heste. Hun købte sin første egen hest som 19 årig, og har siden hen langsomt bygget sin forretning op

To hingste indsynet til 35-dages prøve

13-01-2022 12:17, af Thomas Bach Jensen
Avl|

To 4-årige dressurhingste er i dag indsynet til Dansk Varmblods ekstraordinære 35-dages test på Tørring Ridecenter

Brand i hestelastbil

17-01-2022 06:35, af Christine Krogh Frausing

Hollandske Jessica Poelman, var i fredags på vej til stævne da hendes lastbil pludseligt satte i brand. Årsagen viste sig at være en anden end først antaget

Ridning ved OL er igen et diskussionsemne

15-01-2022 19:03, af Christine Krogh Frausing

Dyrevelfærdsorganisationen PETA (People for the Ethical Treatment Of Animals), har endnu en gang anmodet den Internationale Olympiske Komité om at ridning bliver taget af programmet ved OL

Dronningens erindringsmedalje til Christian Holm

18-01-2022 09:19, af Annika Knudsen Lorentsen

Christian Holm, som er eskadronchef i Gardehusarregimentets Hesteskadron, er blandt dem som har fået tildelt erindringsmedaljen i anledningen af Hendes Majestæt Dronning Magrethes 50-års regeringsjubilæum