Sølv til dansktrænede Ambak ved Asian Games

23-08-2018 10:57

Camilla Tiefensee Schrøder

Den malaysiske rytter Qabil Ambak, der har Dennis Fisker som dressurtræner, har vundet en individuel sølvmedalje i kür-finalen ved Asian Games i Jakarta med hesten Rosenstolz. Nu er han klar til springningen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Qabil Ambak og Rosenstolz e. Rotspon/De Niro (opdr. Christian Soetbeer) har i dag vundet sølv i Intermediate I kür ved Asian Games 2018. Finalen blev afviklet i formiddags, Indonesisk tid, og Ambak opnåede sølvmedaljen med et ridt bedømt til 76.620 % på den 12-årige sorte vallak, der til daglig rides af Qabils danske træner, Dennis Fisker.

To sejre og en andenplads
Den dansktrænede ekvipage har haft tre flotte dage i Jakarta. Mandag lagde de ud med en individuel sejr med 74.881 % i holdkonkurrencen, som blev afviklet i Prix St. Georges, og tirsdag vandt de med 73.499 % i Intermediate I, som var kvalifikationen til torsdagens kür-finale. Selvom der hermed var taget tilløb til en guldmedalje, blev Ambak i den endelige medaljekamp lige akkurat overhalet af Jacqueline Wing Yingsiu fra Hong Kong, som havde ligget nummer tre og nummer to de sidste dage. Hun sikrede sig lige akkurat guldet med 77.045 % på hesten JC Fürst on Tour, og var altså kun et halvt procentpoint bedre end Ambak.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se resultatlisterne.

Videre til springning
Qabil Ambak deltager både som dressur- og springrytter ved Asian Games. Efter den veloverståede dressur sadler han nu om til springhesten resten af ugen. Træneren på springbanen er stadig dansk, men hedder nu Lars Bak Andersen.
Springningen starter på mandag, efter afviklingen af militarydisciplinen, som finder sted i løbet af weekenden.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen