Byrialsen udpeget som kinesisk landstræner

30-05-2018 12:03

Camilla Tiefensee Schrøder

Birgitte Byrialsen har stor succes som træner for Guandon-dressurholdet i Kina, der endnu en gang har vundet guld ved det nationale mesterskab. Nu skal hun være landstræner for det kinesiske dressurlandshold ved Asian Games 2018

Copyright Ridehesten.com
Birgitte Byrialsen var gæst ved årets Hingstekåring i Herning. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden blev det kinesiske mesterskab i dressur 2018 afholdt i Shandongprovinsen, og sejren gik til Birgitte Byrialsens dressurhold fra Guandongprovinsen, som vandt guld, både individuelt og for hold. Det oplyser den danske dressurtræner i en pressemeddelelse.

Holdets to bedste ryttere, Huang Zouquin og Gu Bing, vandt individuelt guld og sølv med hhv. 72,271% og 71,103%, foran bronzevinderen Leo Zong fra Xinjiangprovinsen, der opnåede 70,749%. I holdkonkurrencen fik Guangdongholdet 4,364% mere end sølvvinderholdet fra Xinjiang.
– Denne konkurrence var vigtigt for os, for det var det sidste kvalifikationsstævne til Asian Games 2018 i Jakarta i Indonesien. Og nu ved vi, at vores ryttere, Gu Bing og Huang Zouqing, er to af de i alt fire ryttere på landsholdet, fortæller Birgitte Byrialsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Samtidig er Birgitte Byrialsen nu officielt udpeget til landstræner for det kinesiske landshold ved Asian Games. Asian Games afholdes fra 18. august til den 2. september i Jakarta, og dressurkonkurrencerne ligger fra 20.-23. august.

– Asian Games er en kæmpe sportsbegivenhed. Der kommer tusindvis af sportsfolk fra hele Asien, heriblandt selvfølgelig dressurryttere, militaryryttere og springryttere. Ved Asian Games i 2010 vandt vi sølv for hold, og vi er spændte på, om vi kan vinde guld i år og få en placering i medaljerækken i den individuelle konkurrence. Niveauet er stigende over hele Asien, så der skal knokles, siger Birgitte Byrialsen.
Hun har ledet Guandongprovinsens professionelle dressurhold siden 2004 og med dem vundet det kinesiske mesterskab adskillige gange. Sidste år vandt holdet tillige guld i både den individuelle konkurrence og holdkonkurrencen i National Games, det kinesiske svar på OL.

Læs meget mere om Birgitte Byrialsens arbejde og ridesporten i Kina i juninummeret Magasinet Ridehesten fra 2017. Alle tidligere magasiner fra arkivet kan læses via et abonnement på det digitale magasin.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen