DRF søger ny landstræner til ponydressur

19-11-2021 15:27

Christine Krogh Frausing
Skribent

Pr. 1. januar 2022 genoprettes en selvstændig landstrænerrolle i ponydressuren som led i en yderligere styrkelse af talent- og elite-setuppet. De seneste to år har ansvaret for pony- junior og young rider ligget samlet hos landstræner Dennis Fisker, men fra årsskiftet overlader han altså ansvaret for ponytterne til en ny kollega og får selv ansvaret for junior-, young rider- og U25-rytterne i stedet

Copyright Ridehesten.com
Foto: FEI/Lukasz Kowalski
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Ride Forbund er i øjeblikket i gang med en optimering af dansk dressursport. Optimeringerne indebærer et nyt elite setup og i den forbindelse stopper Nathalie zu Sayn-Wittgenstein i sin rolle som landstræner for seniorrytterne fra dags dato, og bliver erstattet af et ekspertteam. Nu forsøger DRF også at optimere på den yngre målgruppe, og det betyder at Dennis Fisker ikke længere skal koncentrere sig om ponyrytterne, da de får en selvstændig landstræner.

– Det er DRF’s målsætning, at Danmark skal være blandt verdens bedste nationer i dressur, og det kræver, at vi fortsat er blandt de bedste til at talentudvikle de unge dressurryttere. Derfor genopretter vi nu en selvstændig landstrænerrolle i ponydressuren, der kan samle, inspirere og motivere de unge ryttere og deres daglige trænere, fortæller DRF's direktør, Morten Schram Rodtwitt.

Der skal være mere tid til at arbejde med de enkelte aldersgrupper

Formålet er blandt andet at Dennis Fisker skal have mere tid til at arbejde med og udvikle junior- og ungrytterne, uden at det skal gå ud over ponyrytterne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det betyder samtidig, at der frigøres tid hos Dennis Fisker til også at påtage sig ansvaret for U25-rytterne som en naturlig forlængelse af junior- og young rider-grupperne, og det har vi store forventninger til, fortæller Morten.

Da ponyrytterne naturligvis vil bliver junior- og ungryttere på et tidspunkt, og derfor vil komme under Dennis vinger igen, vægter man et tæt samarbejde mellem den nye ponylandstræner og Dennis. 

– Det er naturligvis helt afgørende, at begge landstrænere vil komme til at arbejde tæt sammen med både hinanden og den nye elitesportschef for dressuren, så vi sikrer et godt flow hele vejen op til seniorrækkerne, runder Morten af.

Du kan finde stillingsopslaget til den nye landstrænerstilling for ponydressur her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen