Ponydressur i Karlslunde

02-03-2024 21:03

Der er landsstævne på Sjælland denne weekend med dressur for både pony og hest. I dag har ponyerne lagt ud med fine ture i PRT og PRM

Copyright Ridehesten.com
Rikke Maria Schoubye Johansen og Lykkesholms Cyperb vandt PRT i dag. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der har i dag været B–stævne i dressur for ponyer i det sjællandske. På Karlslunde Rideklub kunne ponyrytterne i dag starte PRT for kat. II, PRT for kat. I samt en fælles PRM. 

Dagen startede ud med 22 ekvipager i PRT for den højeste ponykategori. Her tog Rikke Maria Schoubye Johansen sejren med hendes faste makker i mere end to år Lykkesholms Cyperb med 71,838%, der blev dagens højeste score. Ida Bøllingtoft Asmussen tog sig af andenpladsen 70,898% med den 10–årige Lykkebo Double Up, mens Nynne Dietz Viborg ét halvt point bagefter blev nr. tre.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos toer–ponyerne vandt Emma Sofia Elsass Traeumer. De red til 68,675%, og efter dem kom Maja Kruse Tarp og Kavsgaards Dundee, der red til 68,162%. De lå tæt i toppen, og med 68,120% kom Sofie L B Thomsen med Milky Way ind på plads nr. tre.

I PRM–klassen var der både kategori I og II ponyer til start. Ud af de 15 ryttere red Lea Krogh-Rasmussen sig ind som vinder af klassen med Hesselbjerge's Francis. De tre dommere bedømte deres ridt til samlede 70,366%. Caroline Mortensen blev nr. to på den gyldne EM–pony Morgensterns Dakar med 70,122%. Ulrikke Kiertner Kolmorgen nuppede tredjepladsen på Jestis Juke, og hun blev i øvrigt også nr. fire med sin anden pony Valhallas (DK) Foxxtrot (DNK).

I morgen går det løs igen, når ponyerne byttes ud med heste. Der vil nemlig være landsstævne med klasser fra MB1 til Grand Prix, og der er et spændende startfelt af ryttere bl.a. i Grand Prixen'en, hvor der er 15 ekvipager til start. Michael Søgaard forventes at debutere DV–vallakken Jukebox e. Jazz/ Rubinstein I (opdr. Jytte Kolster) i Grand Prix. Parret vandt i 2022 Bundgaard x Trolle Cup finalen og er nu klar til næste skridt. Også den anerkendte rytter og træner Rune Willum kommer til start med den 12–årige DV hoppe Hevringsholms Delaya DWB e. Era Dancing Hit/ Blue Hors Hertug (opdr. Anne-Sophie Høyer Christensen). Lone Madsen med Heslegård's Rosmarin e. Heslegård's Rubin/ Heslegård's Louis (opdr. Heslegård Stutteri I/S), der har startet internationalt sammen, er også at finde i klassen. Det foregår alt sammen på Karlslunde Rideklub fra kl 8:00 i morgen tidlig.

Copyright Ridehesten.com
Michael Søgaard og Juke Box er en af de 15 ekvipager, man kan få at se i Grand Prix-klassen på Karlslunde Rideklub i morgen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen