Ponyerne er klar til Ecco Cup-finale

06-10-2024 19:12

Trine Askjær-Jørgensen

Så er den tredje kvalifikation af årets Ecco Cup for ponyer afviklet ved landsstævnet i dressur på Solrød Rideklub, og de kvalificerede ekvipager kan nu se frem til finalen i november

Copyright Ridehesten.com
Sofia Rosenkilde og Cosmo Royale. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Solrød Rideklub har denne weekend været vært for et stort landsstævne i dressur for pony med den tredje kvalifikation af den populære Ecco Cup-turnering som omdrejningspunkt.

Siden fredag har der været masser af flot dressur at se på, hvor ekvipagerne har startet nogle af de højeste klasser, der findes for pony. Stævnets første klasser fungerede også som opvarmning for ekvipagerne, der skulle deltage i Ecco Cup. Lørdag blev første afdeling af denne tredje Ecco Cup-kvalifikation afholdt, mens afgørelsen i dag har fundet sted med kürklasser.

Kigger man på resultatlisterne, er det nogle af de samme dygtige ekvipager, man finder i toppen hen over weekendens klasser – og nogle af disse ryttere var endda til start med flere ponyer.

Ecco Cup-kvalifikationen for kategori I-ponyer blev i dag vundet af Sofia Rosenkilde og Cosmo Royale e. Cosmopolitan D/ Casino Royale K, der leverede en overbevisende kür til 76,750%. Sammenlagt med resultatet fra den indledende PRT-klasse på 72,949% opnåede parret i alt 149,699% og løb med sejren.

Copyright Ridehesten.com
Emilie Hansen og Bossa Nova Bitsch. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Der var dog hård konkurrence fra Emilie Hansen og palominohoppen Bossa Nova Bitsch e. Power and Paint/ FS Champion de Luxe (opdr. Stald Bitsch v/ H. Bitsch & H. Slyngborg), som både vandt opvarmningsklassen PRT fredag og gentog succesen i første afdeling af Ecco Cuppen i går, hvor de red til 73,803%. Med 75,542% i dagens kür og sammenlagt 149,345% blev det til en flot andenplads i kvalifikationen. Det er virkelig gode ponyekvipager, vi har med at gøre her, som i dag tydeligt har vist bl.a., hvor dygtige de er til at ride kür.

Copyright Ridehesten.com
Isabella Struntze Torp og Lykkehøjs Dream of Dornik. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

På tredjepladsen i Ecco Cup-kvalifikationen for kat. I blev det Isabella Struntze Torp med Lykkehøjs Dream of Dornik e. Melli's Dornik/ Cupkehofs Winobert (opdr. Lykkehøj v/ Helle og Jens Mouritsen), som opnåede sammenlagt 147,829% efter en kür til 74,709% i dag. Isabella blev nr. 2 i lørdagens indledende klasse og nr. 4 i opvarmningsklassen fredag.

Der var i alt ni placerede ekvipager i det store felt. Se det samlede resultat for kategori I.

Copyright Ridehesten.com
Agnes Ørnskov Beier og Timms My Fritz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Derefter blev det tid til afgørelsen i kategori II-ponyernes tredje Ecco Cup-kvalifikation. Her var Agnes Ørnskov Beier og Timms My Fritz e. Grenzhoehes My Fireball/ Orchard d'Avranches (opdr. Jens-Peter Timm) ikke til at komme udenom hverken i første eller anden afdeling. Lørdag red parret til 72,094% i PRT, og søndag leverede de en præstation til hele 76,084% i kür, og dermed blev det til en sikker sejr med sammenlagt 148,178%.

Der var et stort spring ned til andenpladsen, som blev Anna Dora Munch med Giotto e. Hesselteichs Golden Dream/ Valiant Starlight, der sammenlagt opnåede 140,27%, mens Maja Kruse Tarp og Kavsgaards Dundee e. FS Don't Worry/ Nantano (opdr. Dorte Svejstrup) fulgte tæt derefter med 139,62% på tredjepladsen.

Det samlede resultat for kategori II.

Copyright Ridehesten.com
Anna Dora Munch og Giotto. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Agnes Ørnskov Beier var én af de ryttere, der havde flere ponyer med til start. I dagens kürfinale for kategori II tog hun udover sejren også andenpladsen, denne gang med Strandgaards Mangold e. FS Mr. Right/ FS Champion de Luxe (opdr. Gest. Følle Strandgaard), mens hun i kat. I-ponyernes Ecco Cup-kvalifikation blev nr. 4 med Steendieks Diamond Dali e. FS Dali/ FS Chambertin (opdr. Peter Boege) og nr. 3 i opvarmningsklassen fredag. Fredag vandt hun desuden lilletursklassen for kat. I og II, som gik i PRI, med Kachunga e. Classic Dancer I/ FS Don't Worry.

Filippa Jæger Jensen har lørdag og søndag været fuldstændig sublim med sine to ponyer, Top Vincento e. Top Vidal/ Nantano og Mein Astaire e. FS Mr. Right/ Pilgrim's Red (opdr. Tanja Ruland), med hvem hun har taget sig af henholdsvis første- og andenpladsen i lilletursklasserne for kat. I og II-ponyer, der gik i PRT.

Her til aften afvikles en B-finale i Ecco Cup-kvalifikationen for de kategori I- og II-ekvipager, der ikke gik videre til A-finalerne.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Filippa Jæger Jensen og Mein Astaire. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner