Nyt Hesteliv anmelder hestehandler på Fyn

25-04-2016 12:05

Nyt Hesteliv modtog i april måned en del anmeldelser om vanrøgtede heste ved en hestehandler på Fyn. Flere af hestene havde han haft gående længe på gården

- Vi synes, det er fuldstændig uacceptabelt, at man kan lade sine heste gå og blive så vanrøgtede på denne måde. Særligt når man er erhvervsdrivende og lever af handel med heste. Der er ingen undskyldninger her, udtrykker Nyt Hesteliv.

Nyt Hesteliv har besluttet at frikøbe to af hestene ved hestehandleren på Fyn fordi disse to ponyer var i så dårlig en stand at de behøvede hjælp omgående. Det drejer sig om April og Ydun – hvor ponyen April tidligere har været en fin konkurrencepony som i dag er 20 år gammel. Ydon er en ung araberhoppe på ca. 4-5 år. - I de 10 år, vi har eksisteret som internat, har vi aldrig set nogen heste, som har været så sultne. Det er helt ekstremt. Begge heste er i panik for at få mad. De bliver fodret 8-10 gange i døgnet, så de kan optage maden stille og roligt. Når hesten beskrives som kakektisk er den meget udmagret og udtæret. Der er ingen fedtvæv. Dens rygrad, ribben og halerod stikker ekstrem frem. Endvidere er manken, skulderen og nakken tydelig synlig, forklarer Nyt Hesteliv.

Hestehandleren på Fyn er blevet politianmeldt af Nyt Hesteliv og de afventer sagens udvikling.  

/Pressemeddelelse. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen