Ludger Beerbaum anklaget for dyremishandling

12-01-2022 09:37

Marie Helene Rigård Rohleder

Det tyske medie RTL har gennem en undercover-journalist filmet den verdensberømte springrytter og træner Ludger Beerbaum. Optagelserne viser, hvordan han bruger den forbudte træningsmetode barring i sin træning, hvor hesten bliver slået på forbenene, idet den springer over en forhindring

Copyright Ridehesten.com
Ludger Beerbaum ved World cup-finalen i 2019 med Casello i Göteborg. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Han har deltaget ved OL syv gange og vundet ikke mindre en fire guldmedaljer ved OL og to gange VM. Han er uden sammenligning en af de mest succesfulde tyske springryttere gennem tiden målt på antal sejre og medaljer. 

Men nu er den verdensberømte springrytter og træner Ludger Beerbaum blevet anklaget for dyremishandling. 

Det sker efter det tyske medie RTL har haft undercover-journalist Sina Mayer til at arbejde som praktikant i Ludger Beerbaum Stables i Riesenbeck, og sammen med interviews fra anonyme kilder tæt på Ludger Beerbaum har de nu fremlagt videodokumentation, der viser, hvordan en medarbejder fra stalden står på jorden og slår hesten på forbenene idet, at den springer forhindringen med Ludger Beerbaum som rytter. 

Copyright Ridehesten.com
Ludger Beerbaum ved OL i Rio 2016, hvor tyskerne vandt holdbronze. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen

Det er også kendt som den forbudte træningsmetode barring, som er forbudt i følge det tyske rideforbund, som skelner mellem, om hesten bliver "slået" eller "berørt" med barren, da det er tilladt med berøring. Det er ikke tilladt at slå hesten, så den på smertefuld vis blive tvunget til at springe højere. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se videoen i artiklen på tyske RTL's hjemmeside. 

Det tyske medie RTL og den undersøgende journalist Günter Wallraff har undersøgt Ludger Beerbaum i næsten to år, inden de offentliggjorde videooptagelserne i går aftes. 

Ludger Beerbaum og det tyske rideforbund har ikke kommenteret på sagen endnu. 

For knap et år siden indgik danske Andreas Helgstrand og Helgstrand Dressage et tæt partnerskab med Ludger Beerbaum Stables. Partnerskabet Global Equestrian Group har til formål at blive en global markedsleder inden for ridesporten. Det nye partnerskab vil samlet set have flere end 150 medarbejdere, tilstedeværelse i 4 lande og en omsætning på mere end EUR 60 mio.

Læs mere om deres samarbejde i denne pressemeddelelse. 

Copyright Ridehesten.com
Ludger Beerbaum. Foto: Ridehesten.com/ Thomas Bach Jensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner