FBI går ind i Cesar Parra-sagen

10-02-2024 18:59

Anja Hegstrup

Det er nu ikke kun det amerikanske rideforbund, USEF, og det internationale rideforbund, FEI, der er gået ind i sagen omkring Cesar Parra. Også FBI har meldt sig på banen pga. af mistanker om menneskehandel

Copyright Ridehesten.com
Copyright Ridehesten.comCesar Parra. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

FBI er nu gået ind i sagen om Cesar Parra og har iværksat en undersøgelse om menneskehandel, efter de har modtaget 40 klager fra tidligere udenlandske ansatte.

Angiveligt skulle Parra have oplyst de ansatte om, at han havde magt til at kunne tilbagetrække deres arbejdsvisum til enhver tid. Dette gav således de udenlandske medarbejdere intet andet valg end at blive i arbejdsforholdet.

Strafferammen for menneskehandel i USA er en maksimum straf på 20 år plus bøder, men i meget alvorlige sager kan det give fængsel på livstid.

Indtil nu er der ikke kommet yderligere udtalelser fra det amerikanske rideforbund USEF udover, at de siger, de samarbejder med FEI i sagen. Endvidere ønsker de ikke at komme med detaljer om undersøgelsen.

Det har faktisk vist sig, at det amerikanske rideforbund USEF allerede havde fået tilsendt videoerne, før de blev offentliggjort på internettet. De havde bare ikke reageret og handlet på dem, så derfor valgte Adam Steffens-Smienk selv at offentliggøre dem.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne uge har stort set hele topledelsen af USEF været i Florida, og torsdag var tre officials til stede på Global Dressage Festival. Her blev der blandt andet afholdt møde med Adam Steffens-Smienk og hans ægtefælle Sven Steffens-Smienk, som er de to, der offentliggjorde videoerne og fik sagen til at rulle.

Torsdag kom det endvidere frem, at det tyske rideforbund på baggrund af Parra-videoen, hvor to personer er tyske, nu har overgivet sagen til statslige myndigheder.

– Vi har som idrætsorganisation ikke de samme muligheder for at undersøge og straffe sådanne handlinger. Det som ses i disse videoer og billeder er afskyeligt, og vi vil gøre alt for at stoppe dette, lyder det fra det tyske forbunds generalsekretær Sönke Lauterbach i en pressemeddelelse.

Thies Kaspereit, formand for det tyske rideforbunds træningsafdeling, udtaler sig også og siger: – Vi alle har et ansvar overfor vores heste, og denne sag viser tydeligt, at der er folk, som ikke lever op til dette ansvar. Som et samlet ridesamfund opfordrer vi til at stå op for hesten og vores ansvar over for dem. Vi kan kun reagere, hvis sådanne tilfælde, hvor der påføres heste smerte, lidelse eller skade, bliver offentliggjort og bevist.

Kilde: Dressage-News

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen