Mand sigtet i sag om mishandlet hest, men stadig på fri fod

01-09-2021 12:34

Marie Helene Rigård Rohleder

Politiet har anholdt og sigtet en mand i sagen om grov mishandling af hesten Florica på Holbæk Rideklub natten mellem den 23. og 24 august. Da strafferammen i dyreværnsloven ikke er høj nok, er det ikke muligt at holde manden varetægtsfængslet 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Natten mellem den 23. og 24. august blev hesten Florica (Flo) udsat for grov mishandling af en ukendt gerningsmand i Holbæk Rideklub. 

Nu har politiet anholdt en mand i sagen. Midt- og Vestsjællands Politi har netop udsendt følgende pressemeddelelse: 

Mand sigtet i sag om hestemishandling – Holbæk

En 41-årig mand fra Holbæk blev tirsdag eftermiddag anholdt i Holbæk by og sigtet for mishandling af en hest på en rideskole i Holbæk natten til tirsdag den 24. august 2021.

Flere borgere havde med baggrund i det senest offentliggjorte signalement set en mand, der kunne minde om den mistænkte i sagen, i den centrale del af Holbæk. Flere patruljer kørte til området og fik kontakt til den let spirituspåvirkede, 41-årige mand, som bl.a. ud fra signalementet fra rideskolens videoovervågning kunne mistænkes for at stå bag overgrebet på en hest på rideskolen.

Den 41-årige blev sigtet for overtrædelse af dyreværnslovens almindelige bestemmelser og afhørt til sagen, hvorefter politiet løslod ham efter en grundig juridisk vurdering af de oplysninger, der i øjeblikket foreligger i denne sag. Ud fra de formelle regler i retsplejeloven vurderede anklagemyndigheden og politiet, at det juridiske grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling ikke var til stede.

Den 41-årige er fortsat sigtet i sagen, hvor politiet naturligt også undersøger, om den 41-årige kan mistænkes for at have en rolle i den anden sag om mishandling af en hest på samme rideskole sidste år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Manden kan ikke holdes varetægtsfængslet, fordi strafferammen for overtrædelse af Dyreværnsloven ikke er høj nok. Formand for Holbæk Rideklub, Jette Hedemand, mener, at det er helt grotesk, at den 41-årige mand får lov til at være på fri fod. 

– Vi har kæmpet lige siden Carli-sagen på, at få mere fokus på den alt for lave strafferamme ved overtrædelse af Dyreværnsloven. Det er jo slet ikke til at forstå, at han bare bliver sluppet fri, siger Jette Hedemand. 

For blot et lille års tid siden havde Holbæk Rideklub igen besøg af en ukendt gerningsmand, der trængte ind i stalden og udsatte fjordheste-hoppen, Ågerupgårds Carli, for så brutal mishandling, at hesten senere måtte aflives pga. skadernes omfang. Læs hele den historie HER. 

For få dage siden var det så Flo, som blev udsat for grov mishandling. Mette, ejeren af hesten, der er blevet overfaldet, kom så ud på rideklubben den 24. august, ordner boksen, som hun plejer og oplever heller ikke noget usædvanligt. Indtil hun går ned til sin hest, Flo på folden. Den kommer ikke hen til hende, som den plejer, og hun kan se, at den er meget svedig, og at den har noget snask ved halen. Mette løfter derfor halen og ser, at hesten er helt hævet omkring kønsorganerne.
Læs hele historien HER. 

Copyright Ridehesten.com
Hesten Flo som er blevet udsat for grov mishandling. Foto: Privat

På grund af viden om sagen fra sidste år reagerer Mette og folkene på Holbæk Rideklub øjeblikkeligt. De har fået opsat flere og bedre videokameraer udenfor og inde i stalden, og de håber, at overvågningsbillederne kan være med til at finde gerningsmanden denne gang. 

Flo som desværre var offer for dette grusomme overfald, har haft dyrlæge og er blevet undersøgt grundigt. Den har fået noget smertestillende og er selvfølgelig påvirket af det, der er sket, men er ellers ok.
 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen