Skrækhistorien gentager sig i Holbæk

25-08-2021 16:17

Trine Askjær-Jørgensen

Knap et år efter at en ukendt gerningsmand trængte ind i stalden i Holbæk Rideklub og udsatte hoppen, Carli, for så brutal mishandling, at hesten måtte aflives, efterforsker politiet nu en ny episode som fandt sted natten til tirsdag

Copyright Ridehesten.com
Billede af Carli's gerningsmand, som endnu er på fri fod. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

For blot et lille års tid siden havde Holbæk Rideklub besøg af en ukendt gerningsmand, der trængte ind i stalden og udsatte fjordheste-hoppen, Ågerupgårds Carli, for så brutal mishandling, at hesten senere måtte aflives pga. skadernes omfang. Nu har der desværre været en lignende hændelse i klubben natten mellem mandag og tirsdag (23.-24. august). Klubben frygter derfor, at den samme gerningsmand er vendt tilbage.

Stina Myrholm, som ejede hoppen, der sidste år blev udsat for overfald, udtaler sig på vegne af klubben og ejeren af hesten, som blev overfaldet forrige nat. Hun fortæller, at dem, der mødte ind i stalden i går morges, egentlig ikke oplevede noget usædvanligt. De fodrede og begyndte at lukke heste ud på fold, – Og ja, nogle af hestene var lidt oppe at køre, men det kan jo også bare være skiftet i vejret, der var skyld i det, som hun siger.

Men der var noget helt galt!

Mette, ejeren af hesten, der er blevet overfaldet, kom så ud på rideklubben i går formiddags, ordner boksen, som hun plejer og oplever heller ikke noget usædvanligt. Indtil hun går ned til sin hest, Florica (i daglig tale, Flo), på folden. Den kommer ikke hen til hende, som den plejer, og hun kan se, at den er meget svedig, og at den har noget snask ved halen. Mette løfter derfor halen og ser, at hesten er helt hævet omkring kønsorganerne.

På grund af viden om sagen fra sidste år reagerer Mette og folkene på Holbæk Rideklub øjeblikkeligt. De får fat i dyrlægen, politiet og kontakter Stina Myrholm og hendes mand, fordi det er ham, der har sat overvågning op indendørs efter overfaldet på Stinas hest, Carli.

Stina fortæller: – Det var ligesom et dejavu, da jeg så billederne og videoen fra den nat.

Vi kan se, der har været en mand inde i stalden i ca. 2,5 time natten mellem mandag og tirsdag i tidsrummet fra ca. kl. 1 til 3. Han var inde i boksen hos hesten i ca. 1 time og 20 min, fordi vi kunne nemt se, hvornår han gik ind og ud af boksen. På et tidspunkt var manden væk fra kameraet, hvor man ikke kan se, hvad han lavede, og der står da også en anden hoppe i den del af stalden, hvor han var henne, men alle heste er blevet undersøgt af dyrlægen, og det er kun Flo, det er gået ud over.

Politiet arbejder på højtryk på sagen

Stina fortæller, at politiet arbejder på højtryk på sagen lige nu og er i gang med at se på både udendørs- og indendørs overvågningsbilleder fra klubben. De havde politihunde ude i går for at finde spor og undersøge området, og i dag har der været nogle teknikere ude. De kan hverken be- eller afkræfte lige nu, om det er den samme gerningsmand, som overfaldt Carli.

– I starten bliver jeg rigtig ked af det, fordi de ringer mig op og siger, at det ikke ligner den samme gerningsmand, som mishandlede Carli, men når jeg ser på videoen, så synes jeg virkelig, det ligner ham. Den måde han går på osv., men det kan også være, fordi jeg gerne vil se det og selvfølgelig gerne vil have ham fanget. Det var jo mig, der havde Carli, så jeg håber jo virkelig på, at han bliver fanget.

– Jeg tænker, at der kan ikke være to forskellige mennesker, der gør det her på præcist det samme sted. Det ville simpelthen være utroligt. Jeg tror på, at det skal lykkes denne gang, og jeg tror på, at det er den samme, siger Stina.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bedre overvågningsbilleder giver håb

Heldigvis er der meget bedre overvågningsbilleder fra klubben end sidst, både indendørs og udendørs, og det giver håb til både hesteejerne på klubben og politiet, om at gerningsmanden nok skal blive fanget.

– Det er jo et infrarødt kamera, der har kørt, og det er selvfølgelig ikke farvebilleder, men det er ret god kvalitet, så hvis man kender ham, så kan man nemt genkende ham på billederne, mener Stina Myrholm. Hun er fuld af håb for, at politiet nok skal fange gerningsmanden denne gang.

Det er nu, vi skal rykke for at fange ham

– Nu er vi nødt til at rykke på det hurtigt, hvis vi skal fange ham. Det er en varm kartoffel lige nu. Derfor har Stina også delt nogle billeder af gerningsmanden og et opslag på hendes Facebook-side, som hun fortæller allerede, er blevet delt over 4000 gange.

Desuden fortæller hun, at de er en flok fra rideklubben, der er ved at arrangere en demonstration på mandag, hvor de vil gå i Algade i Holbæk og snakke om, hvad det er, der sker for at sprede ordet og forhåbentlig bidrage til at fange gerningsmanden, fordi som hun siger: – Jo længere tid, der går, jo sværere bliver det.

– Flo har det godt heldigvis, og det her er chancen for, at vi kan fange ham, få ham af gaden og få retfærdighed for Carli, og nu også Flo. Jeg bliver bare nødt til at håbe på det igen. Det SKAL lykkes denne gang!

Hesten, Florica, som desværre var offer for dette grusomme overfald, har haft dyrlæge og er blevet undersøgt grundigt. Den har fået noget smertestillende og er selvfølgelig påvirket af det, der er sket, men er ellers ok.

Copyright Ridehesten.com
Florica. Foto: Privat

Vicepolitiinspektør, Lars Krogsgaard, fra Midt og Vestsjællands Politis udtaler:

Politiet har fået en anmeldelse fra pågældende rideklub i går tirsdag formiddag. Vi efterforsker i øjeblikket en sag om ulovlig indtrængning på stedet, og vi har i den forbindelse haft en dyrlæge ude på stedet for at se, om dyrene på stedet skulle have lidt overlast af nogen art.

Samtidig er det vores opgave at optage spor på stedet, som indgår i efterforskningen, og det arbejde er også i gang her i dag. Vi er opmærksomme på den lignende sag, der fandt sted for knap et år siden, og vi ser selvfølgelig på, om der skulle være en sammenhæng. Vi efterforsker sagen og har ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner