Groom anklager OL-rytter for mishandling

21-03-2017 11:02

Den schweiziske OL-rytter Paul Estermann er blevet anklaget af en tidligere groom for at have pisket sin hest til blods

Copyright Ridehesten.com
Paul Estermann
Nyheden fortsætter efter annoncen

Forleden dag kom det frem, at den schweiziske OL-rytter Paul Estermann er blevet beskyldt for at have pisket sin hest til blods. Anklagen stammer fra en tidligere groom, som samtidig er anklaget for at have stjålet penge fra Estermann. 

Den tidligere olympiske rytter Paul Estermann blev afsløret i en af hjemlandes største aviser Blick efter, at den tidligere groom viste et billede til politiet i forbindelse med at han blev afhørt.

Estermann, som i 2012 blev udnævnt som årets rytter i Schweiz og sidste sommer var med til at vinde Nations Cup, er anklaget for at have pisket sin tophest Castlefield Eclipse, så den blødte.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Billedet og historien, som den tidligere groom Zdenek Duseks har fremlagt, har ført til, at politiet nu undersøger sagen som mulig dyremishandling, skriver Tidningen Ridsport .

Hele sagen startede, da Dusek begyndte at arbejde for Estermann tilbage i 2014, hvor han efter få ugers arbejde blev anmeldt for at have stjålet fra sin arbejdsgiver og derefter forlod landet. Han er efterfølgende vendt tilbage til Schweiz for at blive afhørt, og i den forbindelse fortalte han sin historie om, hvad der var sket i stalden og viste samtidig et billede, som skulle forestille det sår, som hesten havde pådraget sig. 

Om der er hold i anklagerne, eller det blot handler om hævn fra groomen, er stadig uvist. Dog har Dusek fortalt til Blick, at tyveriet var en fejltagelse som han er ked af, men at det ikke har noget at gøre med den anden sag. Paul Estermann har valgt ikke at kommentere på beskyldningerne.  

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald