Fuchs i fokus på grund af kraftig brug af pisk

26-07-2022 20:15

Annika Knudsen Lorentsen

Ved det 3-stjernede stævne i Linz, Østrig tidligere på året brugte schweiziske Martin Fuchs sin pisk under konkurrence i en sådan grad, at han nu anklages for dyremishandling

Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs ved EM i 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Verdensetteren Martin Fuchs brugte for tre måneder siden sin pisk gentagne gange ved det 3-stjernede internationale stævne i østrigske Linz. Her reagerede dommerne ikke, men nu har den østrigske dyrevelfærdsorganisation indgivet en anmeldelse mod Fuchs. Det skriver Equnews

Organisationen har på sine sociale medier delt en video af hændelse, hvor Martin Fuchs pisker sin hest Viper e. Vigo d'Arsouilles, da den er ulydig rundt i et sving. Martin Fuchs har selv reageret på anmeldelsen:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Min 8-årige hest refuserede i vendingen. Som en reaktion på dette rejste han sig og drejede til højre og her slog jeg ham med pisken som en refleks. Dette var for at undgå den potentielt farlige situation. Efter dette fortsatte vi på banen uden pres, fortæller han. 

FEI og den schweiziske dyrevelfærdsorganisation har også reageret på hændelsen. FEI oplyser at brugen af pisk ikke var i strid med FEI-reglerne. Det beretter det tyske medie St. Georg. Ifølge en erklæring fra det internationale forbund blev hesten undersøgt ved stævnet, og der blev ikke fundet nogle tegn på overtrædelse. Derudover tog Fuchs selv fat i dommerne for at forklare situationen. Den schweiziske dyrevelfærdsorganisation deler sine østrigske kollegaers bekymring: 

–  Vi ser denne brug af pisk som en krænkelse af hestens velfærd. I henhold til de schweiziske regler, som deles af de østrigske. I dag har vi rapporteret denne sag til regeringen. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen