44-årig dømt for overgreb på heste

02-12-2023 15:03

Trine Askjær-Jørgensen

Florica og Carli hed de to hopper, der for henholdsvis to og tre år siden blev udsat for seksuelle overgreb af en ukendt mand, der trængte ind på Holbæk Rideklub. Nu er der endelig blevet sat et punktum i den frygtelige sag

Copyright Ridehesten.com
Ågerupgaards Carli. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

For et par år siden fyldte det rigtig meget i medierne og her på siden, at først én og derefter en anden hoppe havde lidt seksuelle overgreb af en ukendt indtrænger på Holbæk Rideklub, hvor de stod opstaldet, og der blev sat en hel del i værk for at finde gerningsmanden.

I september var det tre år siden, at den drægtige fjordhestehoppe Ågerupgårds Carli blev udsat for overgrebet, der endte med, at hun senere måtte aflives pga. sine skaders omfang. Knap et år senere, i august 2021, fandt endnu et overgreb sted; denne gang på hoppen Florica. Nu var der imidlertid opsat videoovervågning inde i stalden, så gerningsmanden blev fundet og kædet sammen med begge hændelser.

I maj 2023 skulle sagen så endelig for retten, men da den mistænkte valgte at udeblive fra retsmødet, blev det udsat. Den nye dato lød således 1. december 2023. I Retten i Holbæk blev en 44-årig mand så i går endelig kendt skyldig i at have begået de seksuelle overgreb på begge hopper og idømt seks måneders ubetinget fængselsstraf, skriver TV2Øst. Manden skal desuden betale sagens omkostninger og erstatning til de to hestes tidligere ejere, og han frakendes retten til at eje, passe eller beskæftige sig med dyr i fem år.

Copyright Ridehesten.com
Florica. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 44-årige gerningsmand var tilstede i retslokalet og overværede blandt andet, at både overvågningsvideoer, DNA-undersøgelser mv. blev præsenteret, men halvanden time inde i retsmødet forlod han pludselig lokalet. Angiveligt for at gå ud at ryge. Forsvarsadvokaten gik ud for at hente manden ind i retslokalet igen, men uden held.

Efter en pause i retten oplyste forsvareren, at manden hverken var at finde i eller omkring retsbygningen. Anklageren begærede dernæst, at sagen fortsatte uanset, om den 44-årige var til stede eller ej. Det accepterede retsformanden, og dermed blev der tale om en udeblivelsesdom. Mandens forsvarer har udbedt betænkningstid i forhold til, om den dømte ønsker at anke sagen.

Under dagens retsmøde blev der afgivet en række vidneforklaringer fra hestenes ejere og de dyrlæger, der tilså hestene. Stina Myrholm, der ejede hesten Carli, var en af dem, der gav sin forklaring i retten, og ligeledes gjorde den daværende ejer af hoppen Florica, som heldigvis kom sig ovenpå hændelsen og senere blev solgt videre.

Copyright Ridehesten.com
Gerningsmanden fanget på videoovervågning. Foto: Privat
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen