Hvad har du fokus på, når du skal til stævne?

01-06-2021 09:16

Anja Nielsen

Stævnerne er i fuld gang og rigtig mange ryttere, er gået direkte fra utålmodighed pga. ventetid, til at være halvstressede. De vil gerne nå så mange stævner som muligt, fordi der har været så mange ophold, blandt andet pga. Corona, og fordi de har ventet sååå længe på at komme ud og mærke suset

Copyright Ridehesten.com
Stævner er til for at teste formen af. Du får kun det resultat, som dit arbejde tilsvarer.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Så, nu skal det være!

Det er så dejligt at se, at stævnerne bugner af glade ryttere igen.

Men, der er nemlig også et men.

Denne venten har for mange bevirket, at de nu har vendt deres utålmodighed og frustration, til at være stressede over alle stævnerne de gerne vil med til, samt tanken om, hvad alle de andre nu tænker om dem, når de kommer ud og skal vise, hvor gode de er blevet imens de ventede.

”Er jeg blevet god nok?”

”Synes de andre, at jeg har flyttet mig?”

”Jeg vil så gerne imponere dem.”

”Er de andre blevet meget dygtigere end mig?”

Og så videre.

Kan du genkende tankerne?

Jeg siger det samme, hver gang jeg får lignende spørgsmål; Stævner er til for at teste formen af. Du får kun det resultat, som dit arbejde tilsvarer. Med andre ord, hvis du ikke har trænet nok, vil det vise sig på banen, og så er der kun ét at gøre: hjem på træningsbanen igen og øv dig.

Ærgrelserne tjener dig ikke, for du lærer ikke imens du ærgrer og bekymrer dig. Hold derfor i stedet MAX fokus på det er foregår på banen, så du kan tage AL læringen med hjem og blive bedre til næste stævne. Det er den eneste vej til stjernerne.

Hav en strategi for at nå dit procesmål, altså det du skal teste på banen, om du har forbedret siden sidst og hav dernæst et resultatmål, altså en forventning til det resultat du ønsker. Når du dine to mål, så har du løst opgaven og du tager hjem med ny læring, som du kan sætte to nye mål med til næste stævne. Når du ikke dine to mål, har du vundet en masse erfaring, og skal reflektere MAX, for at få så meget læring med hjem, så du kan justere og forbedre, og så sætte næsen efter at nå dine to mål, næste gang du skal til stævne.

Hér er der ikke plads til frustration og ærgrelse, for så misser du det gyldne øjeblik, hvor du trækker al den læring ud af turen på banen, som overhovedet muligt. Ærgrelsen må altså vente, til du har fået reflekteret og noteret dig, hvad du skal hjem og træne mere af.

Kig hele tiden fremad og hav maximalt fokus på, hvad du kan forbedre til næste gang og hav styr på dine to mål. Sigt efter dem og gør det der skal til, for at nå dem hver gang.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Målet er ekstremt vigtigt, for at du har noget at visualisere og sigte efter.

De ryttere der arbejder sammen med mig, tager ikke til stævne uden en klar strategi og en helt klar målsætning. For hvis du tager til stævne og bare rider på held og skyder med spredehagl, vil du ikke nå de mål du ønsker dig.

Strategien er ekstremt vigtig.

Derfor; sæt dig et procesmål og et resultatmål og lav arbejdet hjemmefra så godt, at du VED at du når dine mål, hvis du rider som du gør på træningsbanen.

Tag temperaturen på dit humør, skal det justeres ?, eller er det hvor du ønsker det skal være, for at opnå dine målsætninger?

Beslut dig for hvilke fokuspunkter du skal holde fast i, når du er på banen. Hvad har din hest brug for af støtte, imens I performer?

Hæv din selvtillid, ved at have fokus på det I er gode til og hvilke styrker I har sammen.

Synes du det er svært? – Så gør det alligevel. Når vi skaber nye mønstre, kræver det at vi gør noget nyt, igen og igen, også selvom det er svært i starten.

Du kan også, det ved jeg!

Jeg tror på dig.

Vi ses derude.

God tur!

Kh

Anja

Powermind Academy

Følg mig på Facebook her, på Instagram her og find min hjemmeside her

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen