Når sommerfuglene i maven, bliver til piratfisk

30-01-2022 15:35

Anja Nielsen

Kender du det, du glæder dig helt vildt til at starte stævne igen. Du sidder lige nu og har tilmeldt dig og har en rigtig god følelse i maven. Du glæder dig!

Copyright Ridehesten.com
Nerver er misforståede. De er der udelukkende for at hjælpe os. De er med andre ord vores venner. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidst du var til undervisning gik det faktisk ret godt og du og din træner fik mod på tanden og nu skal du hæve niveauet en tak.

Du kender stedet hvor du skal starte og du er SÅ klar!

Som dagene går, bliver du mere og mere nervøs. Det I har øvet på de sidste dage, virker bare ikke efter hensigten. Din hest vil ikke som du vil og I er ved at køre sur i det.

Du kan ikke få hjælp af din træner, da han ikke har flere tider ledige, inden stævnet. Så du må klare dig selv.

Måske får du hjælp af en veninde, din mor eller en anden dygtig rytter på stedet I står opstaldet.

Men, dét virker heller ikke. Det er som om dine nerver har taget over og får dig til at blive passiv og bange for at lave fejl.

”Det SKAL bare virke” tænker du. Nu skal jeg ikke komme til det stævne og virke som en total amatør, når vi kommer ind på banen!

Og jo mere du tænker dén tanke, jo dårligere går træningen op til.

Hvis du kan genkende det her, så hæng i. for du er på ingen måde alene.

Det hér er noget rigtig mange ryttere oplever!

Når vi skal gøre noget vi ikke har gjort før, eller har gjort meget få gange, så bliver vi pr. automatik nervøse. Det er nemlig vores krop der fortæller os, at vi skal være MAX skarpe og klare i hovedet og dét vil den gerne hjælpe med. Så den signalerer til dig, at den er med på, hvad I skal snart og gør dig klar til at tænke klart, være super skarp og kunne performe maximalt.

Mange vælger dog at panikke en smule, når de mærker nervøsiteten sige og når vi overtænker nervøsitet og panikker lidt, så er det at den berømte ”klap” går ned.

Nerver er vores venner og de er der udelukkende til at hjælpe os.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvis du bare er upåvirket og ”normal” som du ville være en fredag aften foran X-factor, med en skål slik i skødet, så ville du ikke bringe dit bedste.

Så lær dine venner at kende. – nerverne.

Prøv at mærk hvad de gør. De får dit blod til at pumpe hurtigere, det er fordi du på den måde får mere ilt pumpet rundt i årerne og derved tænker mere klart. Du hæver adrenalinniveauet i kroppen, som gør at du kan reagere hurtigt på nye udfordringer. Det er ret smart for netop dét gør, at du kan bringe dit bedste til det stævne du (eller din mor) lige har betalt for.

Så, næste gang du mærker nervøsiteten, til stævne eller hjemme i ridehallen, så prøv at trække vejret og mærk hvad der sker i din krop. Det er ikke farligt, det er bae fordi du er kommet til at forbinde nerverne med noget skidt. – fordi de kun kommer når du skal ud af din komfortzone.

Din krop er ikke vild med at komme ud af komfortzonen, så den brokker sig lidt til dig, via dine tanke, for at få dig til at gå tilbage til det du plejer. Det der ikke er nyt og (for din hjerne) frygtindgydende.

Du er klogere end din hest, om er et flugtdyr. Du skal også være klogere end din hjerne, for den er også en slags flugtdyr. Den vil meget gerne undgå uforudsigelighed og nye ting.

Vid bedre.

Træk vejret og min din hjerne om at du har styr på det, nøjagtigt som du ville berolige din hest, hvis den så potentielle spøgelser.

God fornøjelse

Anja
Powermind Academy

Få flere tricks til ro i maven her:

https://www.facebook.com/groups/powerminders

http://powermindacademy.dk

https://www.instagram.com/powermind_academy/?hl=da

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen