Peter Flarup: Vi er klar til at præstere

26-07-2024 18:08

I formiddags strøg Peter Flarup og Fascination direkte gennem vettjekket, og efter en vellykket træning fortæller Peter, at ekvipagen er helt klar til at ride op ad midten i morgen

Copyright Ridehesten.com
Peter Flarup og Fascination på vej tilbage til stalden efter dagens træning. Ved deres side er Peters kone Anne, som også er groom for ekvipagen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Lige om lidt begynder det vigtige og grunden til, at vi er samlet ved OL i Paris. De sidste par dage har Peter Flarup og DV-vallakken Fascination e. Favorit Ask/Lando (opdr. Jørn-Ove Jørgensen) haft mulighed for at komme på plads her i Versailles, hvor de er den eneste danske ekvipage, der repræsenterer Danmark i military.

I onsdags satte Fascination for første gang hovene på pladsen, og i går samt i dag har ekvipagen haft mulighed for at træne og gøre klar til, at de i morgen skal i ilden, hvor de skal ride dressur.

For overhovedet at få lov til at ride op ad midterlinjen var der i formiddags det obligatoriske vettjek, og mens nogle ekvipager måtte i holdingbox for, at dommerne kunne sikre sig, at hestene var fit, travede Peter og Fascination direkte til godkendelse.

Efterfølgende havde ekvipagen 12 minutter til at skridte rundt på det flotte stadion som en sidste forberedelse, inden det for alvor går løs i morgen.

Jeg føler sådan rimeligt, at de ting han er god til er på plads. De ting han har haft lidt svært ved er han blevet bedre til, så jeg tror vi er, hvor vi skal være. Vi skal bevare det vi har bygget op over de sidste to år, for det har vi bevist fungerer, så vi skal bare prøve at lade være med at glemme det og se om vi kan optimere en lille smule på det, fortæller Peter.

En enkelt hest gik ikke gennem dagens vettjek og derfor er 64 ekvipager klar til at ride dressur i morgen.

Dansk starttid

Klokken 12.12 - Peter Flarup og  Fascination 

De andre to gange har vi været glade for at være med - det er jo altid om målet eller rejsen til målet som er det spændende, og de andre gange har det været rejsen til målet, og så har vi ligesom været tilfredse med det. Jeg synes denne her gang er det gået meget som det skulle, og jeg har hele tiden haft den tanke at kvalifikationerne nok skulle komme relativt af sig selv, og når de kommer af sig selv, så kan vi toppe til det her. De andre gange har vi skullet toppe før for at få kvalifikationerne i hus, men jeg tror denne her gang er lidt den anden vej rundt - det er nu vi er klar til at præstere, slutter Peter.

Klassens startliste.

Fakta
Tidsplan military
  • Lørdag den 27. juli 2024 kl. 9.30-18.30 - dressur. Sendes på TV 2 Play og HBO Max
  • Søndag den 28. juli 2024 kl. 10.30-15.00 - Terrænspringning. Sendes på TV 2 Play og og HBO Max
  • Mandag den 29. juli 2024 kl. 11.00-16.30 - Ridebanespringning. Sendes på TV 2 Sport X og og HBO Max

Kommentatorer

TV 2: Jakob Binder-Struck
HBO Max: Pia Refslund Elbo og Mia Hastrup

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen