Historisk resultat i Nations Cup

20-07-2019 16:29

Camilla Tiefensee Schrøder

Vi har aldrig nogensinde gjort det bedre, lyder det fra holdlederen, efter at det danske dressurlandshold i dag sluttede på en fantastisk andenplads med rekord høj samlet score i Nations Cup ved CHIO Aachen. Sejren gik til Tyskland, mens USA kom på trejdepladsen

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour gentog sin succes fra Grand Prixen og opnåede det individuelt bedste danske resultat i Specialen i dag. Foto: Catarina Hall Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med sammenlagt 457.515 point leverede dressurlandsholdet i dag den højeste score, et dansk hold nogensinde har opnået i en Nations Cup med både Daniel Bachmann Andersen og Cathrien Dufour stabilt over 78%. Sådan lyder meldingen fra landstræner Nathalie Zu-Sayn Wittgenstein og holdleder Helle Krasnik Trolle, som slet ikke kan få armene ned efter det forrygende resultat.
– Vi har aldrig nogensinde i vores historie gjort det bedre. Det er helt vanvittigt at have to ryttere over 78%. Det er ganske enkelt fabelagtigt, og vi er så glade, lyder det fra Helle Krasnik Trolle over telefonen fra Aachen.

Sejren  gik til Tyskland med sammenlagt 489.477 point efter forrygende ridt fra Isabell Werth og Dorothee Schneider, og USA kom på tredjepladsen godt syv point efter danskerne.
Individuelt forblev placeringerne i top 7 præcis de samme i dagens Grand Prix Special som i torsdagens indledende Grand Prix.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se resultatlisten for hold og individuelt

Daniel og Cathrine over 78 % igen
Individuelt indtog Cathrine Dufour femtepladsen med 78.809% efter en virkelig flot Grand Prix Special på den kun 9 år gamle Bohemian e. Bordeaux/Samarant, hvor der undervejs blev hentet flere 9-taller i passage og i de første pirouetter. Desværre sneg der sig en dyr fejl ind i højre-piruetten til sidst, men på trods af dette forblev Dufour på sit høje niveau med den unge, talentfulde hest.
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Don Olymbrio e. Jazz/Olympic Ferro leverede et program, hvor især galoppiruetterne var et højdepunkt, der bidrog til den endelige score på 78.170%. Han havde dog en tællefejl ned ad midterlinjen, som kostede lidt på pointtavlen, fortæller holdlederen. Men når man tager i betragtning, at både Daniel og Cathrine havde fejl og alligevel scorede så høje procenter, taler det sit tydelige sprog om potentialet for fremtiden.
Agnete Kirk Thinggaard kom på en individuel 18.-plads med Jojo AZ e. Damhus Hoek's Ginus/Justboy, mens Anders Dahl desværre blev diskvalificeret efter sit ridt pga. en rift fra sporen.

Werth fik kamp til stregen
Selvom Isabell Werth og Bella Rose e. Belissimo/Cacir AA sikrede sig endnu en individuel sejr, var det ikke uden hård konkurrence fra holdkammeraten Dorothee Schneider, som leverede en fantastisk forestilling med Showtime FRH e. Sandro Hit/Rotspon, der viste perfekt afspændt og energisk passage og høstede 10-taller på stribe. På trods af enkelte fejl undervejs blev det alligevel til en svimlende score på 83.617%.
Det var dog ikke kun til Schneider, at dommerne strøede om sig med 10-taller. Da Isabell Werth red ned ad midterlinjen på Bella Rose, høstede de karakteren 10 fra hver af de fem dommere for den afsluttende piaffe. Hermed vandt hun med hele 84.447%.

Se start- og resultatlisterne

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen