Bohemian har virkelig rykket sig

21-07-2019 16:23

Camilla Tiefensee Schrøder

Siden DM har Bohemian rykket sig rigtig meget, fortæller Cathrine Dufour, som har slået personlig rekord med den 9-årige vallak i alle tre Grand Prix-klasser i Aachen denne weekend

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Arkivfoto:Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

78.4% i Grand Prix, 78.8% i Grand Prix Special, og til sidst rundet af med 85.3% og en forrygende fjerdeplads i den afsluttende kür ved CHIO Aachen i dag. Stævnet er gået over al forventning for Cathrine Dufour, som valgte at starte sin upcoming stjerne Bohemian e. Bordeaux/Samarant i den femstjernede Nations Cup, mens den mere erfarne Cassidy gik CDI4*.
–Drømmen var bare at komme i finalen, og så blev det til personal best i alle tre klasser. Det havde jeg slet ikke regnet med, fortæller den 27-årige dressurrytter.

Modig og talentfuld
Selvom familien Zinglersens Bohemian kun er ni år gammel og var feltets yngste hest i Grand Prix kür, levede han i høj grad op til den store udfordring.
–Han var så cool derinde i dag. Det var foran et helt fyldt stadion, og det er kun tredje gang, jeg rider den her freestyle. Han viste en kæmpe kvalitet i piaffe-passage og fine piruetter. Hele turen var et højdepunkt i dag, og musikken passede. Det var supergodt, fortæller Cathrine Dufour, som virkelig kunne mærke, at Bohemian gav alt, hvad han havde i sig.
–Han var lidt træt på den sidste piaffe-piruette, men han rider sig igennem og er totalt ærlig hele vejen igennem. Den her weekend har han virkelig vist noget talent og noget mod. Siden DM har han rykket sig rigtig meget. Han har fået mere mod og mere styrke og kan holde rammen flottere, så udtrykket bliver mere flydende og ubesværet, siger Cathrine Dufour. Hun red i dag den samme "Bohemian Rhapsody"-kür, som indbragte hende en sølvmedalje ved DM i år.

Cassidy eller Bohemian til EM?
Cathrine Dufour valgte at lade sin mest erfarne hest, Atterupgaards Cassidy e. Caprimond/Donnerhall, gå CDI4* denne weekend, og det var primært for at spare lidt på den 16-årige vallak.
–Det var for at undgå at ride tre dage på Cassidy. Og så tænkte jeg, at Bohemian havde godt af at prøve at ride mod de kæmpestore. Jeg ville gerne se, hvordan han klarede det i den største atmosfære, fortæller landsholdsrytteren, som nu ser frem mod det snarlige EM i Rotterdam. Men hvem tager hun så med, nu hvor hun har to heste at vælge imellem?
–Det beslutter jeg ikke før sidste øjeblik. Jeg tager dem begge med til træningssamling, og så vurderer jeg det sammen med landstræneren og holdlederen, siger Dufour.
Daniel Bachmann Andersen har heller ikke endnu taget en endelig beslutning om, hvem hans førstevalg til EM bliver.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen