Lige ved og næsten for Daniel

30-06-2023 20:24

CHIO Aachen: Daniel Bachmann Andersen var et mulehår fra at gentage onsdagens succes med en tredjeplads i den firestjernede tur. I stedet blev han nummer fire, mens Andreas Helgstrand blev nummer syv

For dem der i Aachen rider CDI4* kan de vælge om de i deres anden tur hernede vil ride Grand Prix Special eller Grand Prix Kür. To danske ryttere havde her til aften valgt at ride special'en og det var lige ved og næsten at Daniel Bachmann Andersen på den 12-årige Westphaler-vallak Vayron e. Vitalis/P.B. Gloster kunne følge onsdagens flotte tredjeplads op. Den store vallak var dog knapt så meget med Daniel i dag og det gjorde at der undervejs indløb lidt fejl, men værd at bemærke er at ekvipagen lå på over 77% langt hen af vejen i travprogrammet.

– Overordnet kan man kun være tilfreds. Hesten er 190 cm og første gang i Aachen på Grand Prix-niveau. Sådan er livet med heste, men vi går hjem og har lært rigtig meget og næste gang så ved vi hvad vi skal gøre anderledes og bedre, fortalte Nathalie zu Sayn-Wittgenstein efterfølgende.

Samlet blev det til 73,85% og en placering som nummer fire - blot 0,1% fra tredjepladsen.

Andreas Helgstrand var også til start på den 9-årige guldmedaljehoppe Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer). Også denne ekvipage havde en fremragende start på programmet, men i dagens piaff-ture blev hoppen lidt for åben og tøvende, hvilket i sidste ende blev lidt dyrt sammen med to galoppirouetter der blev for store. Med 71,61% blev det i dag til en syvendeplads.

Tyske Frederic Wandres vandt i onsdags både CDI1* Prix St. George og efterfølgende CDI4* Grand Prix Special. Vinderstimen fortsatte i dag, da han med Duke of Britain FRH e. Dimaggio 2/Rubinstein vandt klassen med 75,89%.

Endnu engang måtte verdensmesteren Charlotte Fry til præmieoverrækkelse, da hun på Lars van de Hoenderheide e. Negro/Layout blev nummer to med 75,12%. Tredjepladsen blev indtaget af tyske Katharina Hemmer på Denoix PCH e. Destano/Pik Noir som opnåede 73,95%

Klassens resultat.

Stævnet start - og resultatlister. 

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein satte efterfølgende lidt ord på Daniel og Vayrons præstation. Hør mere i videoen herunder.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen