Nyt baneanlæg indviet hos Silkeborg Rideklub

18-07-2022 18:24

Annika Knudsen Lorentsen

På bare otte måneder er det lykkes Silkeborg Rideklub at komme i mål med et nyt baneanlæg. Søndag under det traditionsrige Jysk Rideuge blev banerne officielt åbnet

Copyright Ridehesten.com
Mange var mødt frem til indvielsen af de nye baner. Foto: Silkeborg Rideklub
Nyheden fortsætter efter annoncen

Søndag kunne Silkeborg Rideklub officielt åbne deres nye baneanlæg. Det skete under stævnet Jysk Rideuge, som lige nu og hele uge 29 finder sted på netop de nye baner.

Efter en åbningstale kom elevponyen Prop på banen med den guldsaks, som formændene for Silkeborg Rideklub og S/I Silkeborg Ridehal, Brian Krogh og Bo Heglingegaard, skulle klippe den røde snor over med.

Efterfølgende bød klubben på kage, bobler og sodavand til de fremmødte.

– Det er jo alt vores hårde arbejde, der er en realitet nu, sagde en glad Brian Krogh efter åbningen.

Copyright Ridehesten.com
Ponyen prop kom med saksen til at klippe snoren. Foto: Silkeborg Rideklub

Jysk Rideuge som mål
Baneanlægget, der består af to fiberbaner med ebbe-flod-system på 20*60 meter og 60*70 meter har været et stort ønske hos klubbens medlemmer.

Og det var da også netop en undersøgelse blandt klubbens medlemmer, der i oktober 2021 fik bestyrelserne i Silkeborg Rideklub, S/I Silkeborg Ridehal og støtteforeningen Gyngehesten til at tage beslutningen om, at banerne skulle blive en realitet - og det med en bagkant til den traditionsrige Jysk Rideuge 2022, bare otte måneder senere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi har hele tiden haft Jysk Rideuge som mål, og det har vi ikke på noget tidspunkt veget fra, siger Brian Krogh.

Copyright Ridehesten.com
Snoren klippes ved indvielsen. Foto: Silkeborg Rideklub

Frivillige kræfter fik projektet i mål
Silkeborg Rideklub drives i høj grad af frivillige kræfter, og baneanlægget er i høj grad et resultat af en lille dedikeret gruppe, men klubben har også trukket på alle medlemmernes frivillige hjælp i løbet af foråret og sommeren.

– Arbejdsweekender, aftener med træfældning, mødre, der har malet dressurhegn, mens deres børn red, og et helt hold af køkkenarbejdere, der stegte en fryserfuld frikadeller på en lørdag, er bare noget af det, vi har bedt vores medlemmer om at bruge deres fritid på, sagde bestyrelsesmedlem i Silkeborg Rideklub Signe Høirup Bertelsen i sin åbningstale.

Til gavn til hverdag og stævner
Baneanlægget betyder ikke kun muligheder for større stævner i fremtiden, men er også en gevinst i hverdagen.

– Vi får meget mere og bedre plads at ride på, og vi kan bruge banerne i en større del af året end de gamle. Vores elevryttere får den indhegnede bane til hverdag, så de får også langt bedre rideforhold, siger Brian Krogh.

Jysk Rideuge er allerede i gang på banerne og fortsætter med dressur til og med onsdag, hvorefter der er springning til og med søndag.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen