Dansk magtdemonstration i Stockholm af Dufour og Krüth (opdateret)

28-11-2021 14:16

Nærmest alting lykkedes i dag for både Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth i küren ved Saab Top 10. De to danske piger red begge helt fænomenalt og det sikrede dem på flotteste vis anden- og tredjepladsen blandt verdens bedste ryttere

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera. Foto: Roland Thunholm/SIHS

Wauw - det er ordene man sidder tilbage med når man i dag fulgte Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth ved det prestigefuldte Saab Top 10 i Stockholm. Begge piger red to kür programmer, hvor intet blev overladt til tilfældighederne. 

Det lykkedes ikke for de danske piger at ride udenom tyske Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera e. e. Easy Game/Handryk BB, men i stedet lykkedes alt andet. Helt fænomenalt lykkedes det nemlig de danske piger her til middag af blive nummer to og tre blandt verdens ti bedste ryttere.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Roland Thunholm/SIHS

Det var måske ikke den mest fejlfrie kür som Dufour og Bohemian e. Bordeaux/Samarant har redet for der indløb lidt små fejl med galop ud i indridningsparaden og forkert galopanspring efter skridten, men alt andet i programmet sad lige i skabet. Generelt var passagen helt i særklasse og med de svære linjer som küren indeholder, stod det i perfekt kontrast til hvordan Bohemian gennem årene er vokset med opgaven. Deres kür indeholder blandt andet galoppioetter, som bliver efterfulgt af to'er changementer og samme til den anden side, bare med etter changementer efterfølgende. Det, også en helt perfekt afslutning, hvor musikken fra les miserables passede til perfektion, gjorde at to af dommerne gav rene 10-taller for musikken. Med 93,36% for det kunsteriske og 82,65% for det tekniske, blev det til samlet 88,00% for den nuværende 2'er på verdensranglisten. Glæden over det gode ridt kunne Dufour ikke skjule det hun hilste af og Bohemian stod stille og nød bifaldet fra publikum i den store arena. 

– Jeg er virkelig godt tilfreds med ham i dag fortæller Dufour på vej hjem fra Stockholm og fortsætter: – Det er en meget intens atmosfære i arenaen, men han var bare super cool og blev bedre og bedre gennem hele programmet. Nu går sæsonen på hæld og jeg er virkelig godt tilfreds med hvordan det er gået henover sommeren og til frem til nu her, så nu skal Bo hjem og have en lille juleferie som jeg har lovet ham, slutter Cathrine. 

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Roland Thunholm/SIHS

Det kan næsten få en tåre frem hos de fleste når Carina og Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) rider deres utrolig smukke, men svære kür. Danse, som Danciera til dagligt bliver kaldt, gjorde i dag alt hvad hendes kaldenavn indebærer. Den sorte hoppede dansede i Friends Arena, hvor alt nærmest lykkedes for hende og Carina. Adskillige højdepunkter som af dommerne blev belønnet med flere 9-taller, gjorde at det kunstneriske blev bedømt til intet minde end 91,96%, mens det blev 79,50% for det tekniske. Samlet blev det til 85,73% og det var tydeligt da Carina hilste af, at hun var yderst tilfreds med dagens ridt på DV-hoppen. 

Nok engang og ikke overraskende, kunne Jessica von Bredow-Werndl stille sig øverst på podiet. Som altid dansede Dalera under hende og for deres skønne kürmusik, måtte samtlige fem dommere op med 10-tallet for at honere det. Med 90,43% vandt de for anden dag i træk i Stockholm og blev dermed årets vindere af Saab Top 10 - skarpt forfulgt af to danske ekvipager. 

Klassens resultat kan ses her. 

Se alle start - og resultatlister her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner