Nyt fra DR-IF i sagen om Carina Cassøe Krüth

29-08-2024 22:02

Efter en ekstraordinær generalforsamling i Dansk Ride-Instruktør Forening her til aften, er der nu nyt i sagen om Carina Cassøe Krüth og den særdeles omtalte video. Det meddeler DR-IF i en pressemeddelelse 

Copyright Ridehesten.com
Dansk Ride-Instruktør Forening har her til aften afholdt en ekstraordinær generalforsamling. Her var en af punkterne på dagsordenen spørgsmålet om eksklusion af Carina Cassøe Krüth. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Her til aften har Dansk Ride-Instruktør Forening afholdt en ekstraordinær generalforsamling, hvor flere væsentlige punkter er blevet diskuteret. Et af de helt centrale punkter på mødets dagsorden var spørgsmålet om eksklusion af en af foreningens medlemmer, Carina Cassøe Krüth. I første omgang blev den danske dressurrytter idømt en bøde af Dansk Ride Forbund, og i går blev hun foruden bøden udelukket fra alle aktiviteter i forbundet i otte måneder. I dag mødtes Dansk Ride-Instruktør Forening ligeledes for at diskutere sagen nærmere.

I pressemeddelelsen skriver DR-IF blandt andet, at for at kunne udelukke et medlem fra foreningen, kræves ifølge foreningens vedtægter et flertal på 2/3. Her faldt afstemningen ud til Carina Cassøe Krüths fordel, og hun er derfor ikke udelukket fra Dansk Ride-Instruktør Forening. Derudover var der en afstemning om, hvorvidt Carina Cassøe Krüth skal henstilles til DRF om en fratagelse af sin lærestedsgodkendelse. Dette stemte generalforsamlingen for, og det er derfor indstillet til rideforbundet, der nu skal tage den overordnede beslutning om, hvorvidt Cassøe Krüth skal have frataget sin lærestedsgodkendelse og dermed retten til at have beriderelever. 

Derudover melder pressemeddelelsen også, at der fremover vil være arbejdsgrupper, der blandt andet skal udarbejde retningslinjer for sanktioner. Én af arbejdsgrupperne har til formål at undersøge, hvordan sanktioner skal implementeres i fremtiden, herunder introduktionen af gule og røde kort, som skal fungere som advarsler og sanktioner over for medlemmerne. Dog er det endnu uvist, hvordan disse skal benyttes i praksis, hvilket vil blive defineret i samarbejde mellem arbejdsgruppen og bestyrelsen, hvorefter medlemmerne skal godkende udlægget. 

Pressemeddelelsen melder også, at det på aftenens generalforsamling blev besluttet, at foreningen fremover ikke behandler videoer, der er ældre end 6 måneder gamle. Ydermere blev der vedtaget en vedtægtsændring, der giver bestyrelsen mulighed for at sanktionere over for medlemmerne uden indkaldelse til en ekstraordinær generalforsamling. 

Ridehesten har forsøgt at få en kommentar fra Dansk Ride-Instruktør Forening, men de ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen. I skrivende stund vides det derfor ikke, hvor længe og hvordan den eventuelle fratagelse af lærestedsgodkendelsen vil finde sted. Indtil videre er det blot en henstilling fra Dansk Ride-Instruktør Forening, og det er derfor op til styregruppen og Dansk Ride Forbund at beslutte, hvad der skal ske videre i forløbet. Vi afventer nærmere i sagen, og opdaterer når der vides mere. 

Du kan se hele Dansk Ride-Instruktør Forenings pressemeddelelse herunder:

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner