Komfortabel andenplads til Dufour og Bohemian

27-11-2021 13:45

Bohemian satte nærmest ikke en hov forkert under dagens Grand Prix ved Saab Top 10 og det resulterede i at han og Cathrine Dufour red sig ind på andenpladsen med 79% efter tyske Jessica Von Bredow-Werndl. Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera besatte sjettepladsen efter stor uenighed blandt dommerne

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er virkelig toppen af poppen som i denne weekend er samlet i Stockholm for at ride Saab Top 10. Ti af de højest rangerede dressuryttere på FEI's verdensrangliste, har fået invitation til det spektakulære stævne og det var også medvirkende til at niveauet i dagens Grand Prix var særdeles højt. 

Det blev, ikke så overraskende, til en sejr for tyske Jessica von Bredow-Werndl, som satte en streg under at sommerens fem guldmedaljer til både OL og EM, bestemt ikke var tilfældigt. Med den letfodede TSF Dalera e. e. Easy Game/Handryk BB dansede de sig i dag til sejren med adskillige 10-taller for deres piaff-passage arbejde, som resulterede i intet mindre end 83,43%.

Ved sommerens EM i Hagen begyndte Cathrine Dufour og Bohemian e. Bordeaux/Samarant at puste Bredow-Werndl lidt i nakken og det var også den ekvipage som i dag kom nærmest det tyske makkerpar. Bohemian så veloplagt ud og det er tydeligt at vallakken får mere og mere styrke og derved står flottere i fronten. Samtlige piaff øvelser blev vist lige på stedet og det samme var gældende for galoppioetterne som blev honoreret med flere 9-taller. Med 79,19% lagde de sig komfortabelt ind på andenpladsen som samtidige udløste en pengepræmie på 25.000 svenske kroner. 

– Jeg synes at han var rigtig fin, så jeg er godt tilfreds. Han var lidt op og køre på opvarmningen men faldt heldigvis til ro da vi kom ind og selvom det måske ikke var vores bedste Grand Prix, så var der mange gode ting. Det er jo en sindsyg arena og jeg synes at det er så vildt fedt at ride i den. Det er helt ikonisk for mig at komme derind med de gode minder jeg har herfra, så jeg nød det helt vildt meget at ride derinde. Jeg gav ikke helt gas i det, men viste han bare vejen rundt og tog det stille og roligt, så planen i morgen er at give gas og tage det chancer vi kan, slutter Cathrine. 

Finske Henri Ruoste har snart uddannet adskillige internationale Grand Prix-heste og Kontestro DB e. Contendro I/Cassini II er ingen undtagelse. Den tændte vallak har et enormt talent for de samlede øvelser og går generelt med en vældig energi og med stort løft og bæring i trav og galop. Det var marginalerne som adskilte rytterne fra nummer tre til otte, men det blev Henri og Kontestro som trak det længste stå da de opnåede 77,15% og derved tredjepladsen.  

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) har gennem hele året haft en særdeles opadgående formkurve, hvor den velgående hoppe er vokset med opgaven. Carina præsenterede hoppen helt fænomenalt i dagens travtur, hvor de langt hen ad vejen lå på over 77%. Desværre indløb der lidt fejl i 2'er changementerne og changementet på midtlinjen mellem galoppioetterne og det kostede lidt i det samlede regnskab. Samtidig var dommerne ikke helt enige om det, da den britiske dommer ved H havde ekvipagen på 78,15%, mens den svenske dommer ved B var helt nede på 73,47%. Samlet blev det til 76,28% og en sjetteplads i et virkeligt stærkt felt, som lå utrolig tæt.

Klassens resultat kan ses her

Se alle start - og resultatlister her

I morgen klokken 11.00 skal hele feltet ride Grand Prix Kür i Stockholm

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen