Carina Cassøe Krüth til Saab top 10 Dressage

17-10-2021 14:21

Christine Krogh Frausing
Skribent

Sidst i november skal den titelforsvarende Cathrine Dufour til Sverige for igen at kæmpe ved Saab Top 10. Denne gang rejser Carina Cassøe Krüth med, hvor hun for første gang skal konkurrere om denne titel

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og . Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Saab Top 10 Dressage markerer afslutningen på sæsonen for dressurrytterne, og som navnet indikerer, er det som udgangspunkt de øverst placerede på FEI's verdensrangliste, der er inviteret til konkurrencen. Danmark er flot repræsenteret ved Saab Top 10 2021 med landsholdsrytterne Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth, som i øjeblikket ligger henholdsvis nummer to og otte på verdensranglisten.

Med lidt over en måned til Saab Top 10 Dressage, er det tid til at kigge på de danske ryttere, der er repræsenteret. 

Carina repræsenterede Danmark under OL i Tokyo, hvor det lykkes hende at ride sig til en syvendeplads i Grand Prix Kür. Carina rider på den smukke hoppe,  Heiline’s Danciera, der netop har fået tildelt en såkaldt konkurrencemedalje baseret på hestens resultater i international sport. Da Heiline’s Danciera kun er 10 år gammel, valgte Carina at skåne hende, ved at beslutte at de ikke skulle til EM. Allerede i foråret havde hun besluttet, at det enten var OL eller EM, ikke begge dele. Men nu er de klar igen, og inden Saab top 10 Dressage, skal de to ride World Cup i Boxen i Herning, der starter i kommende uge. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour da hun i år ved EM vandt sølv. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mon Cathrine kan forsvare titlen?

Cathrine Dufour er titelforsvarende i Saab Top 10 Dressage, og nu får hun chancen for igen at forsvare denne titel. Når det går løs i Friends Arena i Sverige, skal Cathrine, der er nr. 2 på verdensranglisten nemlig ride. I 2019 lykkedes det Cathrine og Atterupgaards Cassidy at slå dressurdronningen Isabell Werth, med en kür til svimlende 89.445%.

Den danske 11-årige sølvmedaljehoppe Fiontini e. Fassbinder/ Romanov, der er opdrættet af den succesfulde avler Henrik Hansen og ejet af Stutteri EVO og Helgstrand Dressage, skal muligvis også være med, da Patrick Kittel også er udtaget til at ride det prestigefyldte stævne. Desforuden er svenske Therese Nilshagen udtaget, og der er altså lagt op til nordisk kamp blandt de dygtige ryttere, når det skal afgøres hvem der løber med sejren. 

Kilde: Mynewsdesk.com

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen