Vi er overvældede, glade og euforiske!

24-07-2021 15:15

Optimismen bobler i den danske dressurlejr ved OL i Tokyo, hvor Cathrine Dufour i dag blev nr. 2, og Nanna S. Merrald blev nr. 9. Ridehesten har talt med den danske holdleder Anne-Mette Binder

Copyright Ridehesten.com
Yderst til højre holdleder Anne-Mette Binder, der her ses sammen med bl.a. dyrlæge Frederik Nielsen og hestemassør Gitte Søby. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag er den første halvdel af Grand Prixen ved OL 2021 afviklet på dressurstadion i Tokyo, hvor 29 ekvipager fordelt i tre grupper har leveret deres først ridt ved dette OL. I morgen skal rytterne i de sidste tre grupper ride, og det er ud fra det samlede resultat, at rytterne kvalificerer sig videre til holdkonkurrencen og til den individuelle finale.

Det er de otte bedste hold efter Grand Prixen, som går videre til Grand Prix Special, og individuelt er det nr. 1 og 2 fra hver af de seks grupper plus de øvrigt seks bedste, som bliver de 18 ryttere, der skal ride den individuelle finale i Grand Prix Kür.

Den 29-årige danske Cathrine Dufour leverede med den 11-årige vallak Bohemian e. Bordeaux/ Samarant et fremragende ridt til 81,056%, som gjorde, at hun vandt sin gruppe, og sluttede på en samlet andenplads kun overgået af tyske Jessica Werndl von Bredow med hoppen TSF Dalera e. Easy Game/ Handryk.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 27-årige danske Nanna Skodborg Merrald blev med den 17-årige avlshingst Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz nr. 3 i sin gruppe, hvormed hun ikke kvalificerede sig direkte til finalen. Det kan hun gøre ved samlet i klasse at blive blandt de seks bedste, som ikke er gået direkte videre ved at være blandt de to bedste i deres gruppe. Blandt de ryttere, der i dag ikke var i gruppens top to, ligger Nanna og Zack på tredjepladsen efter hollandske Hans Peter Minderhoud og engelske Carl Hester.

Ridehesten har haft den danske holdleder Anne-Mette Binder i telefonen, og hun udtalte på vegne af landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og resten af den danske delegation, at der er stor optimisme og glæde i den danske dressurlejr ved OL i Tokyo-

Vi er overvældede, glade og euforiske. Vi synes, at vores forberedelser er gået efter planen; hestene har rejst godt og har i arbejdet præsteret alt, hvad vi har kunnet forventet, og rytterne er topmotiverede og støtter hinanden. Således er det en forløsning, når det holder stik og er i overensstemmelse med forventningerne. I morgen skal Carina og Dansemus på banen, og vi er sikre på, at de giver den maks gas i rampelyset. Indtil da bevarer rosen og nyder momentum. Så krydser vi fingre for, at Nanna og Zack når med i finalen, for det har de fortjent – og Zack har været en guttermand herude.

Foreløbigt resultat af Grand Prix.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen