Daniel Bachmann: Jeg er stolt over at repræsentere DK igen

01-09-2021 17:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Daniel Bachmann Andersen og den kun 9 år gamle vallak Marshall-Bell skal repræsentere Danmark ved EM i dressur i Hagen i næste uge. Det er en ny måde at ride mesterskaber på, fortæller Daniel, når han skal jonglere forventninger, øget opmærksomhed og samtidig passe godt på den unge stjerne 

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

EM i dressur finder sted i Hagen, Tyskland, i næste uge, hvor det danske seniorhold og U25-rytterne er repræsenteret. Og landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein går 100% efter en holdmedalje til de rød/hvide farver. Læs vores interview med landstræner og holdleder HER. 

Berider Daniel Bachmann Andersen og den 9 årige vallak Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic (opdr. Nicolai Jepsen og Tina Christoffersen) skal ride i medaljekampen. En tur som Daniel ser ekstra meget frem til. 

– Jeg er stolt over at skulle repræsentere Danmark, og jeg tager det aldrig for givet at blive udtaget til landsholdet. Denne gang er det med en forholdsvis ung hest, og selvom jeg har høje ambitioner med Marshall, så mangler han fortsat styrke. Det er meget vigtigt for mig, at han får en god og sjov oplevelse. Han skal altid have lyst til at gå til ridning, have liv i øjnene og ørerne fremme, når jeg henter ham fra boksen, siger Daniel Bachmann Andersen til Ridehesten, da vi møder ham til landsholdssamling på Julianelyst nær Horsens i går. 

Fakta
Bag om Marshall-Bell

Marshall-Bell er kommet til verden hos Tina Christoffersen og Nicolai Jepsen og er efter deres Michellino-datter Medini-Bell, som de købte hos den navnkundige avler Henry Møller kort før hans død. Marshall-Bell er hoppens andet føl efter Blue Hors Don Romantic. 

Da han var et år, solgte de halvpart i ham til avlerkollegaen Henrik Hansen, og Marshall blev som 3-års udtaget til hingstekåringen i Herning, hvor han dog ikke opnåede avlsgodkendelse. Til gengæld deltog han på forårsauktionen og blev solgt til Vivi og Christian Vang-Lauridsen.

Marshall blev kastreret og senere sat i ridning, hvor han viste sig som en modig og selvsikker hest med stor personlighed. Han var en stor unghest og gik med enorme bevægelser, så han skulle ikke bruge mange galopspring for at komme fra den ene til den anden ende af ridehuset. Efter få måneders grundridning skiftede han rytter til Michala Damm-Frydenberg.

Michala startede nogle få stævner på Marshall for at få lidt stævnerutine. Det var ganske vist ikke højere end MB, men inden hun i maj 2020 gav tøjlerne videre til Daniel Bachmann Andersen, havde Marshall lært alle enkeltstående øvelser til Grand Prix.

Læs hele historien om Marshall-Bell i magasinet Ridehesten juni 2021, som kan købes lige HER. 

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell til stævne i Hagen tidligere på året. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tyskuddannede danske berider valgte i foråret 2020, efter knap 6 år som førsterytter på Blue Hors at opsige sin stilling for at gå solo - sammen med sin hustru Tiril. De har slået sig ned på det mageløse Kleppenhus ved Ebeltoft, hvor de driver deres egen forretning, og det går godt, fortæller Daniel. 

– Jeg har skulle vænnet mig til både at være chef, rytter, daglig leder mm. Men det handler først og fremmest om at prioritere: Hvilke opgaver SKAL klares nu, og hvad kan vente. Vi er meget glade for at være på Kleppenhus, og jeg nyder især den smukke natur. Den bruger jeg aktivt i træningen af Marshall for at holde humøret højt og styrke konditionen, siger Daniel Bachmann Andersen. 

Det vigtigste er, at jeg kan mærke, at Marshall er OK både psykisk og fysisk, siger Daniel Bachmann Andersen

Tidligere på året var vi nogle, som spåede, at Marshall og Daniel var et bud til OL i Tokyo, men det har aldrig været planen for Daniel og teamet bag den røde vallak. 

– Jeg har en langsigtet plan for Marshall. Vi var alle enige om, at han var ikke klar til OL, men måske var EM en mulighed. Det vigtigste er, at jeg kan mærke, at han er OK både psykisk og fysisk. Landsholdssamlingen er gået rigtig fin, og Marshall føles frisk og arbejdsvillig. Vi glæder os til at komme afsted og repræsentere Danmark, afslutter Daniel Bachmann Andersen. 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing