U25 gentog succesen fra sidste år

13-07-2023 18:58

Trine Askjær-Jørgensen

De unge dressurryttere, der er til EM i Ungarn, har i dag vist de rød-hvide farver frem på bedste vis. For bare timer siden blev det til historisk holdguld for ungrytterne, mens U25-rytterne netop har rundet dagen af med endnu en medalje til Danmark, denne gang af sølv

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidst på eftermiddagen var turen kommet til U25-dressurrytterne, der skulle i ilden i anden afdeling af deres EM-holdkonkurrence i Budapest, Ungarn.

Caroline T. Elsner med Alskenz Firfod e. Zardin Firfod/ Zalmiak Firfod og Sara Aagaard Hyrm med Atterupgaards Cooper e. Charmeur/ Gribaldi (opdr. Atterupgaard) lagde i går godt ud i første afdeling af konkurrencen, hvor de red til henholdsvis 69,853% og 71,088%, hvilket betød en foreløbig andenplads.

Thea Bech var tredje rytter på banen for Danmark i Intermediaire II her til eftermiddag. Hun og Dionisos e. Spielberg/ Sir Sinclair vandt sidste år to individuelle bronzemedaljer ved EM og var med på det sølvvindende U25-hold.

Thea og "Dio", som vallakken hedder i daglig tale, fik redet en rigtig flot travtur med mange højdepunkter. I skridtturen gik Dio desværre i piaffe, så der mistede ekvipagen point, men herefter lykkedes også galopturen rigtig fint med blandt andet flotte seriechangementer og galoppiruetter. Ekvipagen endte på 69,559%.

Copyright Ridehesten.com
Thea Bech og Dionisos. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador XX (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen) var fjerde og sidste danske ekvipage og tilmed sidste ekvipage i holdkonkurrencen. Ligesom Thea og Dio var de to også med til at sikre Danmark EM-holdsølv for U25 sidste år, og de er generelt et meget rutineret makkerpar. Selvom Karoline er bare 24 år, så er det hendes niende EM.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sammen med Don Louvre fik hun redet et travprogram med dejligt flow og rytme, en flot zigzagtraverade og en fin piaffe-passagetur. Herefter fulgte en dejlig afslappet fri skridt, fri galop med super opad-bakke-tendens, flotte sidetraversader og galoppiruetter, som dog kunne være lidt mere centrerede, store flotte og gennemsprungne seriechangementer og til sidst en flot fri trav, inden det gik opad midterlinjen med passage og piaffe.

Selvom konkurrencen ikke var helt ligeså tæt, som den var for ungrytterne, så var det stadig utrolig spændende at se, om Karoline med sit resultat kunne sikre Danmark sølvmedaljen – og det kunne hun!

Det blev til 72,382%% og dermed holdsølv for U25 til Danmark med 213,323%, mens Tyskland tog guldet med i alt 218,117%, og Holland tog bronzemedaljen med i alt 210,324%. U25-dressurlandsholdet, som dog i år havde to nye ryttere med, gentog således succesen fra sidste år, hvor det også blev til holdsølv.

Resultatet af holdkonkurrencen.

Copyright Ridehesten.com
Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I morgen, fredag, begynder de individuelle klasser, som så afsluttes lørdag og søndag, hvor de individuelle medaljetagere bliver fundet. Søndag står selvfølgelig på kürfinalen, som de bedste ekvipager går videre til.

Stævnets start- og resultatlister.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen