Landstræner om EM i dressur: Vi tager revanche fra OL

31-08-2021 17:10

Marie Helene Rigård Rohleder

Der er helt klar tale fra landstræner i dressur Nathalie zu Sayn-Wittgenstein i forhold til ambitionsniveauet for det kommende EM i dressur i Hagen: Vi går 100% efter en holdmedalje til seniorerne. Nu er det Danmarks tur! 

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og holdleder Anne-Mette Binder. Foto: Ridehesten.com/ Marie Rohleder

De sidste to dage har landsholdet for senior og U25 i dressur været samlet på de smukke faciliteter på Julianelyst ved Horsens. 

I går red rytterne programmet i gennem for 5* FEI-dommer Leif Törnblad, og de fik også styrket sammenholdet på de to landshold gennem oplæg og øvelser i teambuilding ved mentaltræner Rasmus Bagger. I dag stod den så på finpudsning og træning ved landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. 

Ved OL i Tokyo endte Danmark på en fjerdeplads efter Tyskland, England og USA. Og med amerikanerne ude af spillet ved EM i dressur, tror landstræneren og holdleder Anne-Mette Binder på, at det er Danmarks tur til at få medaljer med hjem. 

– Jeg håber og tror virkelig på, at seniorlandsholdet kan ride en medalje med hjem til Danmark. Det er min helt klare ambition. Jeg tror også på, at vi har en chance for en individuel medalje. Vi stiller med et super skarpt hold, og landsholdssamlingen er gået rigtig godt, fortæller Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og tilføjer: 

– Vi har en bred trup af senior landsholdsryttere. Det er sket en imponerende udvikling de sidste par år, og jeg synes, at det er meget flot af vores lille land, at vi står i en situation, hvor vi rent faktisk har råd til at lade Carina Cassøe Krüth og Heilines Danciere blive hjemme, og stadig være stærke medaljekandidater.

Læs hvorfor OL-rytter Carina Cassøe ikke tager til EM HER. 

Fakta
Her er holdet til EM i dressur:

U25:

Emma Skov / Cracker Jack
Josefine Hoffmann / Hønnerups Driver
Victoria Vallentin / Brooklyn
Kathrine With Petersen / Hjorts Rhapsody in Blue

Reserve:
Thea Bech / Dionisos
Sandra Hyrm/ Rismon

Senior:

Cathrine Dufour / Bohemian
Charlotte Heering / Bufranco
Daniel Bachmann Andersen / Marshall-Bell
Nanna Skodborg Merrald / Atterupgaards Orthilia

Reserver:

Anna Kasprzak / Fuhur eller Rock Star
Lone Bang Larsen / Bakkely’s Onandt

Det er de to OL-ryttere Nanna Merrald og Cathrine Dufour, som er gengangere fra legene i Tokyo, mens det kun er hesten Bohemian e. Bordeaux/ Samarant, som tager både deltagelse ved OL og EM i samme år. OL-reserven Charlotte Heering og Bufranco skal nu endelig i ilden ved EM, og dermed er der et par gengangere. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian til OL i Tokyo efter en fantastisk kür, som rakte til en flot fjerdeplads. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

– Helt generelt har OL-hestene taget rejsen og turen til Tokyo over alt forventning. Kun få dage efter hjemkomsten har de alle virket friske og klar på at komme tilbage til arbejdet. Cathrine ringede til mig en uge efter OL, og sagde, at nu blev hun altså nødt til at begynde at ride lidt mere seriøst på Bohemian, fordi han nærmest sprang ud af boksen, siger Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. 

 

Ridehesten har fotograf og skribent til EM i dressur i Hagen. Glæd jer til at følge mesterskabet på tætteste hold på Ridehesten.com

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen