Derfor skal Carina og Danse ikke til EM

20-08-2021 17:21

Annika Knudsen Lorentsen

Allerede i foråret tog Carina Cassøe Krüth beslutningen om, at Heiline's Danciera muligvis ikke skulle gå EM. Det skyldes, at Carina har valgt at prioritere det netop overståede OL og World Cup-kvalifikationen på hjemmebane til oktober, hvor Carinas mand, Casper Cassøe Krüth igen står bag et stort arrangement på dansk grund i Herning

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Tidligere i dag blev det annonceret hvilke ekvipager, der skal repræsentere Danmark ved EM i Hagen i starten af september, og mange har undret sig over, hvorfor Carina Cassøe Krüth og hoppen Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline), i daglig tale kaldet Danse, ikke er blandt de udtagne ekvipager. Det er der dog en ganske god forklaring på: 

– Vi besluttede allerede i foråret, at hvis Danse skulle gå OL, så skulle hun ikke gå EM. Det er fordi, jeg vil have, at hun skal have tid nok til at restituere mellem stævnerne, og hun skal have tid til at holde ferie, så det har vi besluttet for længe siden, forklarer Carina, og fortsætter: 

– Hun holder stadig delvist ferie, og planen for Danse er, at hun skal gå World Cup på hjemmebane. Det passer rigtig godt ind i stævneplanen og så vil jeg gerne ride på hjemmebane. 

Carina og Heiline's Danciera var en del af det danske OL-hold i Tokyo, hvor det blev til en fjerdeplads i holdkonkurrencen og en fremragende 7. plads individuelt. Læs meget mere om OL i det kommende Ridehesten magasin (septemberudgaven).

Danse er jo kun 10 år, og skal forhåbentligt gå stævner i rigtig mange år endnu [Carina Cassøe Krüth]

Copyright Ridehesten.com
Carina og Heiline's Danciera ved OL i Tokyo 2021. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Satser på World Cup-finale
Carina har en plan om at ride efter en plads i World Cup-finalen til foråret, og blandt andet derfor giver det rigtig god mening at prioritere World Cup-stævnet i Herning, som afholdes i uge 42. 

– Jeg glæder mig til at ride et stævne, som forhåbentligt igen bliver helt normalt, så vi kan give lidt tilbage til alle de mennesker, der støtter os, og så vil jeg selvfølgelig også gerne støtte min mand, som jo holder det her stævne, udtaler Carina, og fortsætter: 

– Han bliver selvfølgelig rigtig glad, når jeg gerne vil ride de stævner, som han laver. Derudover vil jeg også gerne prøve at kvalificere mig til en World Cup-finale, og der synes jeg bare, at det giver god mening at ride den første kvalifikation på hjemmebane. Hvis jeg skal ride World Cup, skal jeg ikke også ride EM, og derfor er prioriteringen lavet sådan her. 

Det betyder meget for Carina, at hun kan tage dette hensyn til Danse, som jo stadig er en ung hest på den internationale topscene. 

– Det er for Danses skyld. Man kender sine heste, og Danse er jo kun 10 år, og skal forhåbentligt gå stævner i rigtig mange år endnu, slutter Carina.

Copyright Ridehesten.com
Carina og Heiline's Danciera ved World Cup på Vilhelmsborg sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner