Topspænding i Kürfinalen (video)

05-06-2022 19:12

Sikken sommerfest DM-stævnet har budt på søndag eftermiddag i Uggerhalne, hvor 15 ekvipager i seniorernes finale har redet deres kürprogrammer til musik i et længe ventet sommervejr. Cathrine Dufour vandt küren med over 90%

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I ECCO DM Senior præsenteret af Vodskov Bolighus gælder det, at resultatet fra Grand Prixen og resultatet fra Grand Prix Kür til sammen afgør placeringsrækkefølgen i mesterskabet, der havde i alt 30 ekvipager til start i lørdagens Grand Prix.
Kürens startfelt på 15 ekvipager i dag bestod af en meget stærkt etableret top i dansk dressur inklusiv flere amatørryttere, der lagde en solid og præsentabel bund.
I optakten til kürfinalen har mange i dagens løb snakket om, at gårsdagens top-3 i Grand Prixen ikke var til at rokke på. Det skulle sent søndag eftermiddag vise sig at være en fejlagtig antagelse, for allersidst i klassen steg spændingen.

20 titaller til Dufour
Til musik fra Les Miserable dansede Cathrine Laudrup-Dufour og den 10-årige Vamos Amigos e. Vitalis/ Blue Hors Hotline ikke blot med en høj sværhedsgrad men også med overblik og overskud. 10-tallerne regnede ned over ekvipagen, der pt ligger nr. 55 på verdensranglisten og i sommervarmen leverede et ridt i absolut verdensklasse. Klapssalveren regnede ned over dem parret, og dommerne kvitterede med 90,850%, der ikke blot bragte dem overlegent i front, men også helt suverænt i det samlede resultat.
Andreas Helgstrand red den kun 8-årige hoppe, Queensparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) i årets mesterskab og besatte tredjepladsen i Grand Prixen. Andreas red Wendy i en kür til tonerne af Stevie Wonder-hits og med en forholdsvis høj sværhedsgrad for den unge hoppe, der blandt mange kvaliteter besidder en fremragende galop. Med en score på 78,850% lagde ekvipagen sig sikkert på andenpladsen.4,5,6

Ingen herrer på podiet
Anna Kasprzak red med stor overbevisning sin 12-årige franskfødte vallak Addict de Massa e. San Amour/ Maestro ind foran sin træner, Andreas Helgstrand, med 80,050%, og direkte efter hende kom Lone Bang Larsen på banen med sin 12-årige hoppe Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov/ Diamond (opdr. Jens Riishede Jensen) og scorede 82,000%, så küren havde en ny ekvipage på andenpladsen.
Spændingen var slet ikke ovre, da sidste ekvipage red på banen. Nanna Skodborg Merrald og den nu 18-årige avlshingst Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz, der i går var nr. 2 i Grand Prixen, forventedes også at tage andenpladsen i küren. Da der opstod en misforståelse mellem de to, hvor Zack sprang i galop i sidetraversaden til venstre, så det kort tid ud som om, at der kunne ske flere rokkeringer i topplaceringer i mesterskabet. Nanna fik tunet sig helt ind på hingsten igen, og de sluttede med imponerende 83,700%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Således så Top-3 sådan her ud i det samlede mesterskab

  1. Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos – 174,030
  2. Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack – 162,840
  3. Lone Bang Larsen og Thranegaardens Rostov – 155,340

Mesterskabets samlede resultat.
Stævnets start- og resultatlister.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing