Guld til Katrine Kristensen (video)

05-06-2022 12:33

Trine Askjær-Jørgensen

Efter lidt problemer på banen i går var Katrine Kristensen og Gørklintgårds Quater tilbage i topform i dag og tog sejren i dagens første finaleklasse og kan dermed kalde sig danmarksmester 2022 i paradressur for grad I, II og III

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag finder afgørelserne i danmarksmesterskaberne i dressur sted på Helgstrand Event i Uggerhalne, og først på banen var pararytterne, der her til formiddag åbnede ballet med deres kürprogrammer.

For grad I, II og III var det grad II-rytter Katrine Kristensen, som startede. Hun førte i det samlede resultat fra de to foregående dage og lagde hårdt fra land sammen med Gørklintgårds Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Jørgen Ravn). Med en flot kür til tonerne af Queen dansede de sig til hele 77,500% og kunne dermed hænge guldmedaljen om halsen med i alt 217,870% i årets danmarksmesterskab.

Partnerskabet mellem Katrine og Quater har ikke mange måneder på bagen, men det var ikke til at se i dag, hvor de dansede afsted i fuld harmoni. Hør Katrine fortælle om hendes nye hest, og hvordan de tre dages mesterskabsklasser er gået – for i går var der nemlig lidt problemer:

Anden ekvipage på banen var grad III-rytter Karla Dyhm-Junge sammen med Miss Daisy e. De Noir/ Blue Hors Future Cup (opdr. Marianne Brinck Stengaard), der i går vandt anden afdeling. Til tonerne af Madonnas "Material Girl" dansede de sig i dag til 72,723% i kür og tog dermed sølvmedaljen med i alt 209,831%.

Copyright Ridehesten.com
Karla Dyhm-Junge og Miss Daisy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredje og sidste ekvipage på banen var endnu en grad III-rytter, nemlig Malene Høi Sommerlund, der sammen med Grandalgårds Moon Dancer e. Skovens Rafael/ Michellino (opdr. Søren Luther Christensen) leverede en kür til 67,000% og dermed tog bronzemedaljen i det samlede resultat med 189,598%.

Vi ønsker rytterne stort tillykke med titlerne som guld-, sølv- og bronzevindere i årets danmarksmesterskab i paradressur.

Det samlede resultat af DM i paradressur for grad I, II og III.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Malene Høi Sommerlund med Grandalgårds Moon Dancer. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
DM i paradressur

Danmarkmesterskabet i paradressur er opdelt i en gruppe for grad I, II og III samt en for grad IV og V. Graderne er tilpasset ud fra et ønske om, at konkurrencen skal blive så fair som muligt.

Mesterskabet rides over tre dage, med de to første afdelinger fredag og lørdag og en kürfinale søndag.

Det holdes i forbindelse med de to andre danmarksmesterskaber i dressur, U25 og senior, som også afvikles hos Helgstrand Event i Uggerhalne denne weekend.

Fold up
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen